Kuva: Senja Rapila

Pettäminen jätti jäljen laulaja Mikko Harjuun: "Kuvittelin ennen, että hallitsin maailmaa"

30.01.2019 21:45 - Katariina Auvinen

Miehen mukaan kokemus muutti hänet.

Laulaja Mikko Harju, 28, julkaisi Timantti-biisin vähän aikaa sitten. Mies on itse kuvaillut kappaleen kertovan luopumisesta ja irti päästämisen tuskasta. 

- Kappaleessa ei välttämättä luovuta parisuhteesta vaan se voi olla joku muukin iso asia, josta on joutunut päästämään irti, Harju kuvailee. 

Harju tunnetaan positiivisena ja seesteisenä ihmisenä, joka on puhunut paljon henkisestä hyvinvoinnista julkisuudessa. Hän on myös kohdannut epäilyjä iloisen asenteensa suhteen. 

- Minulle on tullut jonkin verran palautetta siitä, että positiivisuuteni ja iloisuuteni ei olisi aitoa, vaikka se oikeesti on. Tuska kuitenkin kuuluu meidän ihmisten elämään ja vaikka se ei ole kiva juttu ja halusin purkaa oman tuskan suoraan biisiin. Kyse on siitä, että jäämmekö tuskaan kiinni vai kasvammeko siitä tuskasta ja ymmärrämme, että voimme olla vielä onnellisempia, hän kertoo Voice.fi:lle antamassa haastattelussa. 

(kuva: Senja Rapila )

Mies itse kertoo muuttuneensa valtavasti viimeisen kymmenen vuoden. Täyskäännös tuli 17-vuotiaana ikävän tapahtuman kautta. 

- Silloin olin suhteessa, jossa petettiin. Se oli sitä teinimaailmaa ja nopeatempoista, mutta silloin se tuntui todella pahalta. Juuri samana vuonna muutuin paljon, ja aloin katsomaan tekemisiäni ja summaamaan kokemuksiani, hän kertoo. 

Sitä ennen Harju kuvailee itseään vahvaksi ihmiseksi, joka oli varma omista jutuistaan. 

- En voi sanoa, että olin kovis, mutta jotain sen suuntaista. Kuvittelin, että hallitsen tätä maailmaa, mutta tapahtuman jälkeen ymmärsin, että tietyt asiat eivät olekaan minun hallittavissani. Se oli hyvä ymmärrys, hän kertoo. 

Mies ei kuitenkaan haluaisi muuttaa nuoruudestaan mitään vaan hän on kiitollinen kaikista kokemuksista ja tapahtumista. 

- Joidenkin mukaan nuoruus on paskaa ja he haluaisivat vaihtaa sen, mutta itse en koe niin. Kaikki ne virheet ja tuska on tuonut minut siihen pisteeseen, missä olen tänään, hän tiivistää. 

Kuuntele miehen uusin single, Timantti, alta. 

Lue myös: Laulaja Mikko Harju julkaisi suloisen ylioppilaskuvan - villi kampaus kiinnittää huomion

Lue myös: Suomalaislaulaja liikuttuneena saamastaan viestistä: "Olin tekemässä itsemurhaa..."

Kilpailut

Uusimmat