Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Millaista on kuninkaallisten arki? Prinsessa Sofia avautuu vaikeasta sopeutumisestaan

27.02.2019 07:15 - Katariina Auvinen

Tänään television puolella näytetään, miten meni Ruotsin kuningasperheen vuosi.

Vuosi 2018 oli Ruotsin kuningasperheelle merkittävä vuosi. Kuningas Kaarle XVI  Kustaasta tuli Ruotsia pisimpään yhtäjaksoisesti hallinnut monarkki, Bernadotten suku juhli nousuaan valtaistuimelle 200 vuotta sitten ja kuningatar Silvia vietti 75-vuotispäiviään. 

- Toivon erityisesti terveyttä ja sitä, että perheellämme että maailman lapsilla olisi kaikki asiat hyvin, kuningatar Silvia kertoo syntymäpäivänsä kynnyksellä. 

Kaiken tämän lisäksi kuningasperheeseen syntyi uusi prinsessa. 

Tänään televisiosta päästään seuraamaan Ruotsin kuningasperheen vuotta ja sitä, mitä kaikkea tapahtumia monarkkien elämässä tapahtui vuoden aikana. Dokumentissa seurataan muun muassa sitä, kuinka kruununprinsessa Victoria matkustaa Etelä-Koreaan pasalympialaisiin. 

Kuningasperheessä riittää vilinää ja vilskettä, koska perheessä on seitsemän alle kymmenenvuotiasta lasta. Yksi heistä on prinssi Carl-Philipin sekä prinsessa Sofian esikoinen prinssi Alexander, joka teki ensimmäisen virallisen vierailunsa vuoden aikana. 

Prinsessa Sofia kertookin dokumentissaan, että erityisesti alkuaika oli hänelle vaikeaa sopeutumisen kannalta. 

- Olen hiljalleen ymmärtänyt, että minut tunnistetaan joka paikassa minne menen. Muutama vuosi sitten en ollut ollenkaan varma, pystynkö tähän ja olemaan niin tunnettu, hän kertoo. 

Nainen kohtasi paljon kritiikkiä, kun hän alkoi seurustelemaan prinssin kanssa, koska nainen oli ennen osallistunut muun muassa tosi-tv-ohjelmiin ja poseerannut alusvaatteisillaan. 

- En voi muutakaan kuin sopeutua ja se riittää. Ihmiset eivät ehkä ymmärrä, mutta me teemme todella paljon kaikkea niin kiitos-korttien kirjoittamisesta haastatteluiden organisointiin, hän kiteyttää. 

Ruotsin kuningasperheen vuosi 2018
Yle Teema/ Fem 
Klo 18.30 

Kilpailut

Uusimmat