Kuva: RadioPlay

Huippunerot opiskelijat kaatoivat suolahappoa 14-vuotiaan päälle - halusivat täydellisen murhan

08.04.2019 21:45 - Katariina Auvinen

Miehet olivat suunnitelleet murhaa seitsemän kuukautta, mutta tositilanteessa kaikki meni pieleen.

Tässä Huorapuutarhan jaksossa Pauliina kertoo opiskelijakaksikko Leopoldista ja Loebista, jotka halusivat toteuttaa täydellisen murhan. Nathan Leopold syntyi vuonna 1904 erittäin rikkaaseen perheeseen Yhdysvaltojen Chicagossa. Hän kasvoi samassa naapurustossa, jossa vuoden nuorempi Richard Loeb

Molemmat nuorukaiset olivat ikäisiään lahjakkaampia ja heitä tituleerattiin jopa lapsineroiksi. Muun muassa Leopold oppi puhumaan ollessaan jo neljäkuukautinen ja hän puhui viittä kieltä erittäin sujuvasti. Mies oli hiljainen ja ujo toisin kuin Loeb, joka juhli yliopistossa rankasti. Miehet tutustuivatkin toisiin paremmin Chicagon yliopistossa ja heillä epäillään olleen romanttinen suhde.

Leopoldia ja Loebia yhdisti kiinnostus rikoksiin, joista he lukivat paljon ja seurasivat uutisointia. Näin olleen pari päätti suunnitella ja toteuttaa täydellisen rikoksen, koska miehet olivat varmoja älykkyydestään ja siitä, että he pystyisivät järjestämään murhan, josta he eivät jää kiinni. 

Seitsemän kuukauden suunnittelemisen jälkeen rikos oli toteuttamista vaille valmis. Parivaljakko valitsi uhrikseen 14-vuotiaan Bobby Frankin, jonka kanssa Loeb oli pelannut kerran tennistä ja nuori poika asui Loebin naapurissa. Miehet olivat suunnitelleet koko kuvion tarkkaan. 

He vuokrasivat auton väärennetyillä nimillä. Sen jälkeen kaksikko ajoi koululle tarjoamaan Frankille kyytiä kotiin. Frank ei kuitenkaan ensin suostunut tulemaan miesten kyytiin, koska kotiin oli niin lyhyt matka. Sen lisäksi hän ei tuntenut miehiä niin hyvin, että olisi halunnut astua kyytiin, mutta pienen suostuttelun jälkeen se onnistui. Kun he olivat ajaneet vähän matkaa, Loebin oli tarkoitus kolkata Frank tajuttomaksi, mutta se epäonnistui, koska poika alkoi tappelemaan vastaan. Loeb hätääntyi ja hän löi nuorta miestä lukemattomia kertoja taltalla päähän, aiheuttaen tämän kuoleman jo autossa. 

Kaksikko ajoi auton syrjäseudulle, jossa he odottivat pimeää. Sen jälkeen he riisuivat Frankin ja kaatoivat suolahappoa pojan kasvoille sekä vartalolle, jottei häntä tunnistettaisi. Sitten he raahasivat Frankin viemäriputken suulle ja pudottivat ruumiin sinne. Miehet olivat valmiita lähettämään lunnaskirjeen seuraavana päivänä, mutta tehdastyöläinen oli löytänyt ruumiin tullessaan aamulla töihin. 

Poliisien saapuessa paikalle he löysivät lähistöltä silmälasit, jotka Loeb oli pudottanut edellisenä iltana paikalle. Silmälasien jäljittäminen olisi ollut hankalaa, mutta viranomaiset huomasivat laseissa erikoissaranan ja he saivat selville, että vain kolmella asukkaalla Chicagossa oli samanlaiset lasit. Ei ollut vaikeaa saada selville, että kyseessä oli Loeb, joten Leopold jäi pian kiinni myös. Heillä ei ollut myöskään pitäviä alibeja illalle, joten sekin vahvisti syyllisyyttä. 

1924 pidettyä oikeudenkäyntiä pidetään yhtenä isoimpana hyökkäyksenä kuolemanrangaistusta kohtaan. Nuorukaisten asianajaja piti 12 tunnin puheen valamiehistölle, jossa hän vetosi heidän inhimillisyyteensä ja eettisiin arvoihinsa. Miehet onnistuivatkin välttämään kuolemantuomion, mutta toiselle heistä kävi ikävästi vankilassa kun taas toinen eli vapaana loppuelämänsä. 

Kuuntele koko jakso alta. 

Kuuntele koko jakso RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Miehen alapäästä löytyi 27 neulaa - kidutti itseään, mutta myös muita karmaisevalla tavalla

Lue myös: Eräs pitkäperjantai jäi Suomen historiaan yhtenä verisimmistä - poikia kohtasi kotona hirveä näky

Kilpailut

Uusimmat