Kuva: Turkka Korkiamäki

Suosikkijuontaja löysi liikunnan riemun äitiyden myötä: "Se on tapa ladata akkuja"

12.04.2019 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Satu Kotonen on tuttu näky myös Likkojen lenkillä.

Iskelmän Iltapäivistä tuttu juontaja Satu Kotonen on innokas liikkuja, joka ottaa muun muassa hyötyliikunnasta kaiken irti. Hän muun muassa pyöräilee usein juna-asemalle, josta ottaa junan Helsinkiin. 

Vaikka nainen on nykyään hyvinkin sporttinen, ei näin ole ollut aina. Kotonen nimittäin myöntää, että löysi itse liikunnan riemun vasta äitiyden myötä.

- Innostuin itse juoksemisesta, kun työntelin ensimmäistä vauvaani vaunuissa ja tajusin haluavani lisää tehoa lenkkeihin. Muutenkin liikunnan riemu avautui vasta, kun minusta tuli äiti. Päivät hulinaa kotona pienten kanssa ja illalla lenkille metsään ja hiljaisuuteen. Kyllä se liikkuminen latasi akkuni silloin ja nykyäänkin, Kotonen kertoo ja jatkaa.

- Omassa lapsuudessa ja nuoruudessa en ymmärtänyt lainkaan, kuinka liikunta voi merkitä ihmiselle yhtä paljon kuin nukkuminen. Se oli sen ajan henki kaiketi, mutta se tuntuu nyt täysin käsittämättömältä, kuinka liikunnan harrastaminen olisi hyväksi vain siksi, että pysyisit hoikkana! Se on ajatuksena nyt suorastaan vastenmielinen. Onneksi maailma on muuttunut, lajeja on paljon ja ihmiset hoksaavat säännöllisen sykkeen nousun ja elämänilon yhteyden.

Kotosen mukaan on tärkeää, että hankkii itselleen aikaa liikunnalle. Se ei ole mahdotonta.

- Minulle on myös muodostunut tärkeäksi se, että koko perhe liikkuu yhdessä, vanhemmat eivät vaan suorita jossain liikuntaa, vaan lenkillä käydään yhdessä esimerkiksi niin, että lapset pyöräilevät ja vanhemmat juoksevat.

Yksi Kotoselle jo perinteeksi muodostuneista tapahtumista on Tampereella järjestettävä Likkojen lenkki, johon hän ottaa tänä vuonna osaa jo neljännen kerran.

- Olen ollut mukana Likkojen lenkillä kolme kertaa. Se on mahtava tapahtuma, sillä siinä yhdistyvät mimmienergia, kesän aloitus ja itselle sopiva hikiliikunta. Kaikki eivät syty juoksemisesta, mutta kävely ihanissa maisemissa sopii kaikille ja se onkin varmasti Likkojen lenkin salaisuus, hän kertoo ja intoutuu samalla muistelemaan ensimmäistä kertaansa kyseisessä tapahtumassa.

- Eka kertani Likkojen lenkillä oli ikimuistoinen, sillä kaivoin penkkaripukuni soturiprinsessa Xenan releet asuksi. Sattui lenkkisääksi myös poikkeuksellinen toukokuun helle, joten se yhtälö oli todella hikinen, mutta lopulta sisukkaan tiimimme ansiosta todella hauska. Miekka heilui tupessa selkäpuolella ja haarniska kilkutti edessä, kun neljään naiseen juostiin se lähes 10 kilometriä, hän naurahtaa.

Kuvan asusta näet alta.

Jos sinäkin haluat ottaa osaa Likkojen lenkkiin, kannattaa tsekata lisätietoja tapahtumasta täältä.

Lue myös: Petra Olli saapuu Linnaan radiojuontajan muokkaamassa asussa: "Yläosasta tehtiin seksikkäämpi"

Lue myös: Radiojuontaja julkaisi kuvan 20 vuoden takaa: "Tein vanhojentanssimekkoni itse yläasteella"

Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat