Kuva: RadioPlay

Teini todettiin vaaralliseksi seksirikolliseksi - karmeat teot paljastuivat vuosikymmenien päästä

22.05.2019 21:15 - Katariina Auvinen

Skotlantilainen Angus Sinclair joutui vankilaan 16-vuotiaana.

RadioPlayn Huorapuutarhan-rikospodcastissa Pauliina ja Justiina puivat taas maailmaa ravisuttaneita ja karmaisevia murhia. Justiina kertoo Mustan Dahlian murhasta, joka on yksi tunnetuin vielä selvittämättä oleva murha Yhdysvalloissa. Pauliina taas kertoo skotlantilaisesta Angus Sinclairista, jota on tituleerattu maan pahimmaksi sarjamurhaajaksi. 

Angus Sinclair aloitti jo nuorena rikollisen uran. Hän tehtaili pieniä rikoksia, mutta osoitti valtavaa kiinnostusta 14-vuotiaana väkivaltaiseen seksiin. Nuorukainen lopetti koulun heti 16-vuotiaana ja teki apupojan töitä. Hän kuitenkin jäi samana vuonna kiinni kahdeksanvuotiaan tytön surmasta. Sinclair oli rahaannut pienen tytön kotiinsa ja hakannut tämän henkihieveriin. Mies oli vienyt tytön tielle ja tietojen mukaan soittanut jopa poliisin paikalle. Viranomaiset selvittivät kuitenkin Sinclairin syyllisyyden ja tämä määrättiin kymmeneksi vuodeksi vankilaan. 

Jo tuolloin Sinclairin kanssa tekemisissä ollut vankilapsykologi teki tulkinnan, että Sinclair on erittäin vaarallinen seksuaalirikollinen. Mies istui tuomiostaan kuitenkin vain kuusi vuotta. Hän meni vapautumisen jälkeen nopeasti naimisiin ja sai pojan. Vaimolle miehen rikollinen tausta selvisi vasta myöhemmin, mutta hän pysyi yhdessä Sinclairin kanssa. Mies eli melkoista kaksoiselämää avioliittonsa ulkopuolella. 

- Sinclairin epäillään murhanneen useita naisia seitsemän kuukauden kestävän ajanjakson aikana. Hänet tunnetaan myös Maailmanlopun murhaajana liittyen kyseisen nimen omanneeseen baariin ja sen lähellä tapahtuneisiin murhiin, Pauliina kertoo. 

Tapaus sai julkisuutta, kun 17-vuotiaat ystävykset katosivat illanvieton jälkeen 1977. Heidät löydettiin kymmenen kilometrin päässä toisistaan ja molemmat oli sidottu, hakattu, raiskattu ja kuristettu kuoliaaksi. Viranomaiset yrittivät selvittää tapahtunutta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Ystävykset oli nähty kahden miehen seurassa, joita myöhemmin epäiltiin Sinclairiksi ja tämän langoksi. 

Tutkimusten aikana mies ehti murhata raa'asti ainakin vielä neljä naista. Sinclair joutui vankilaan, mutta ei murhista vaan raiskauksista. Kun hän istui elinkautista, hänet yhdistettiin murhiin sattumalta, kun DNA-tutkimus otti ison harppauksen. 

Kuuntele koko juttu RadioPlayn kautta. 

Lue myös: Palaneesta rauniosta löytyi selkärangan palanen - viiden lapsen katoaminen kummastuttaa edelleen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat