Kuva: AOP

Maailman suosituin tubettaja hautasi erimielisyydet YouTuben kanssa - yksinoikeussopimus solmittu

07.05.2020 22:45 - Ella Haura

PewDiePiena tunnettu Felix Kjelberg on sivuston suurin itsenäinen videontekijä.

YouTuben suurin itsenäinen videontekijä PewDiePie, oikealta nimeltään Felix Kjellberg, 30, on hiljattain solminut sopimuksen, jonka mukaan mies tekee live-stream-videoita yksinoikeudella YouTubeen. 104 miljoonaa YouTube-seuraajaa omaava Kjellberg vaihtoi live-videoalustakseen Dlive-sivuston vuonna 2019, mutta on nyt palannut Youtuben leiviin. 

- Siirtyminen takaisin YouTubeen tuntui luonnolliselta valinnalta, mies kommentoi BBC:n mukaan.

Kjellberg aloitti tubettamisen vuonna 2010 ja on ollut viime vuosina rasismikohujen keskellä. Mies käytti viisi miljoonaa katselukertaa saaneessa live-streamissaan rasistista ilmausta, jota pyysi myöhemmin anteeksi. Videontekijä on kertonut kanavallaan myös natsiaiheisia vitsejä.

BBC:n mukaan YouTube kommentoi Kjellbergin lausuntojen olleen sivuston arvojen vastaisia. Vitsailu islamistiseen valtioon liittymisestä on aiheuttanut Kjellbergille myös väliaikaisen kiellon Twitteriin.

Kivikkoinen suhde YouTuben kanssa on nyt ilmeisesti tasaantunut ja menneisyyden erimielisyydet ovat unohtuneet. The Washington Post uutisoi YouTuben kertoneen, että sivusto haluaa keskittyä parhaan pelisisällön tarjoamiseen pitämällä Kjellbergin palkkalistoillaan. 

Erityisesti pelivideoistaan tunnettu Kjellberg lopetti tubettamisen hetkellisesti kokonaan vuoden 2020 tammikuussa. Videontekijä kertoi lopettamissyyksi uupumuksen, mutta jatkoi taukonsa jälkeen uusien videoiden julkaisemista. 

Alta pääset katsomaan PewDiePien videon, jossa mies juhlistaa kymmenvuotista YouTube-uraansa. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Maailman suosituin tubettaja meni naimisiin - "Tämän onnellisempi ei voi olla"

Lue myös: Suomalaisten sometähtien hullu haastee villitsi somen - vastasivat kaikkeen 24 tunnin ajan kyllä

Lue myös: Listasimme 5 kaikkien aikojen katsotuinta YouTube-videota - joukosta löytyy yllättäjiä

Lähde: BBC, The Washington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat