Kuva: All Over Press

X Factor -voittaja kohtasi voiton jälkeen järkytyksen: Pyydettiin valkaisemaan ihoaan

22.06.2020 22:15 - Senja Rapila

Alexandra Burke, 31, voitti X Factorin vuonna 2008.

Brittien The X Factor -voittaja Alexandra Burke, 31, on kertonut nyt rohkeasti sosiaalisessa mediassa musiikkialalla kohtaamastaan rasismista. Burke osallistui ohjelmaan yhteensä kaksi kertaa, ensimmäisen kerran ollessaan 16-vuotias vuonna 2005. Tuolloin hän pärjäsi ohjelmassa seitsemän parhaan joukkoon, mutta tippui pian sen jälkeen pois kisasta.

Burke kertoo julkaisemallaan videolla, että ensimmäisen osallistumisen jälkeen eräs "nimeltämainitsematon" henkilö sanoi, että vaikka hän ei pärjännytkään kisassa, hänet voitaisiin silti sainata levy-yhtiöön. Burken piti vain ottaa yhteyttä muutaman kuukauden päästä.. Kun laulaja vihdoin soitti tarjotun diilin perään, vastaus oli törkeä.

- Hän sanoi, että heillä on jo yksi musta artisti, he eivät tarvitse toista, Burke kertoo.

- En ollut varma kuinka reagoisin, näin rehellisesti sanoen. Se oli todella perseestä kuulla ne sanat, koska ihonvärisi vuoksi et voi saada tätä mahdollisuutta, joka sinulle luvattiin aiemmin.

Vuonna 2008 Burke osallistui X Factor -ohjelmaan uudelleen ja voitti. Jälleen 19-vuotiaana hän kohtasi musiikkialan pimeimmän puolen.

- Minulle sanottiin, että koska olen musta, minun pitää tehdä kymmenen kertaa enemmän töitä kuin valkoisen artistin. Sinulla ei saa olla lettejä, sinulla ei voi olla afroa, sinulla ei voi olla mitään, joka on oikeastaan identiteettisiä. Sinulla pitää kuitenkin olla hiukset, joihin valkoihoiset voivat samaistua.

Yksi pyyntö oli kuitenkin yli muiden.

- Minun pyydettiin valkaisevan ihoni ja siihen en lähtenyt, koska se oli niin absurdia, että joku edes ehdottaisi toiselle ihon valkaisemista. Tähän päivään asti sydämeni särkyy, kun mietin, että minun pyydettiin tekevän niin.

Voit katsoa koko videon alapuolelta.

Lue myös: Madonna toivottaa itselleen hyvää isänpäivää somessa, fanit ylistävät: "Olet maailman paras isä"

Lue myös: Justin Bieberin väitetään syyllistyneen seksuaaliseen hyväksikäyttöön - laulaja tyrmää väitteet

Lue myös: Cardi B:n epäiltiin muokkaavan kuviaan - julkaisi vastalauseeksi melkoisen bikinivideon

Lue myös: Kauniiden ja rohkeiden seksikohtauksissa erikoinen käytäntö: näyttelijöiden puolisot "stuntteina"

Lähde: News Sky

Kilpailut

Uusimmat