Kuva: AOP

Motörhead-kitaristi laittoi korkin kiinni kolme vuotta sitten - "Siihen meni 10 vuotta"

05.10.2020 19:15 - Roy Kokkonen

Kitaristi Phil Campbell kyllästyi juomiseen ja päätti lopettaa. Prosessi ei kuitenkaan ollut helppo. Nyt kolme vuotta raittiina ollut mies julkaisee uuden levyn marraskuussa.

Legendaarisesta Motörhead-yhtyeestä tunnettu kitaristi Phil Campbell, 59, on ollut selvin päin kolmen vuoden ajan. Hän puhuu asiasta Scars and Guitars -podcastissa.

Campbell kertoo, että ei muista tarkkaa päivää, jolloin lopetti juomisen.

- Olen ollut noin kolme vuotta täysin selvä. Ilman tippakaan, hän sanoo.

Hän kertoo, että lopettamispäätöksen syynä oli lopulta kyllästyminen juomiseen. Siltikään raitistuminen ei ollut helppo prosessi. 

- Ajattelin, että kaikki ne vuodet saivat riittää. Lopettamisen yrittämiseen meni 10 vuotta, mutta tein sen. Lopulta vain kyllästyin siihen. Ja minulla ei edes ollut krapuloita. Sain vain tarpeekseni.

Lopulta päätös kantoi hedelmää, ja nykyisin Campbell on tyytyväinen ratkaisuunsa. Hän raitistui ilman tukiryhmien apua. Siitä huolimatta hän muistuttaa, että jokainen on yksilö, eikä avun hankkimisessa ole mitään väärää.

- Lopettamisen jälkeen tuntuu siltä, että ei pysty nauttimaan enää ollenkaan. Silloin tuntee itsensä todella tylsäksi. Hiljalleen itsestään alkaa nauttimaan enemmän ja enemmän, ja sitä alkaa tekemään normaaleja asioita. Ennen kuin huomaakaan, sitä pitää yhtä hauskaa kuin silloin, kun joi. 

Uusi albumi julkaistaan marraskuussa

Motörhead lopetti vuonna 2015, kun yhtyeen keulakuva Lemmy Kilmister kuoli syöpään. Bändin lopettamisen jälkeen Campbell oli huolissaan omasta tulevaisuudestaan. Hän kertoo miettineensä, kuinka Kilmisterin poismeno vaikuttaisi hänen luovuuteensa.

Vuonna 2016 mies perusti Phil Campbell and the Bastard Sons -yhtyeen. Bändiin kuuluvat Campbellin lisäksi hänen kolme poikaansa Todd, Dane ja Tyla. Heidän lisäkseen yhtyeessä vaikuttaa laulaja Neil Starr.

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2017 ja on siitä lähtien keikkaillut Isossa-Britanniassa ja Euroopassa.

Bändin toinen albumi We're the Bastards ilmestyy 13. marraskuuta. 

Lue myös: Motörhead-kitaristi muistelee yhtyeen loppuaikoja "Lemmy soitti niin pitkään kuin pystyi"

Lähde: Scars and Guitars

Kilpailut

Uusimmat