Kuva: Radio Nova / handout

Uusi radiojuontopari Esko Eerikäinen ja Suvi Hartlin suhdespekulaatioiden pyörteessä - kommentoivat nyt

28.06.2021 12:15 - Iiro Myllymäki

Radio Novalla yhteisjuonnot aloittanut kaksikko osasi varautua parisuhdespekulaatioihin, eikä Suvi Hartlinin mieskään ole pistänyt asiaa pahakseen.

Radio Novalla on aloittanut uusi juontopari Esko Eerikäinen, 47, ja Suvi Hartlin, 40. Kaksikko hyppäsi juhannuksen jälkeisenä maanantaiaamuna puikkoihin Radio Novan kesäaamujen merkeissä, ja elokuun alussa Eerikäinen ja Hartlin alkavat juontaa Radio Novan Iltapäivää. Eerikäinen ja Hartlin perivät Suomen kaupallisten radiokanavien kuunnelluimman iltapäiväohjelman Anssi Honkaselta ja Niina Backmanilta. Aiemmin Eerikäinen on luotsannut Radio Novan Päivää, kun taas Hartlin hyppää Novalle kilpailevan radiotalon Nelonen Median Aito Iskelmä -kanavalta.

Eerikäinen ja Hartlin lähtevät yhteiselle radiotaipaleelle positiivisella säpinällä. Hyväntuulinen kaksikko antoi Voice.fi:lle haastattelun muutama päivä ennen kuin ensimmäistäkään juontoa oli taajuudella kuultu.

- Mututuntuma on, että tästä tulee hyvä juttu. Se on ollut ihan alusta lähtien, Eerikäinen sanoo.

Mies kertoo, että häneltä kysyttiin vuoden alkupuolella kiinnostusta lähteä luotsaamaan Novan iltapäiväohjelmaa. Hänelle annettiin mahdollisuus laatia lista juontopareista, joista hän olisi kiinnostunut. Hän teki listan, ja yksi nimistä oli juuri Suvi Hartlin.

- Ne yhdeksän ekaa ei sieltä suostunut, Hartlin tokaisee.

- Ei, vaan ne yksitoista ekaa ei suostunut, Eerikäinen heittää tähän ja molemmat räjähtävät nauruun.

Hyväntahtoinen keskinäinen piikittely kielii kaksikon välisestä kemiasta, ja puheissa kuuluu myös selvä molemminpuolinen arvostus. Eerikäinen kertoo, että Hartlinin saaminen juontokumppaniksi tuntui hänelle ensin vain kaukaiselta haaveelta muun muassa siitä syystä, että tämä juonsi kilpailevan radiotalon leivissä.

- Se on vähän sama kuin että Suomen jalkapallomaajoukkue saisi Ronaldon jengiinsä. Sehän on sula mahdottomuus, Eerikäinen sanoo samalla kun Hartlin toppuuttelee häntä vaatimattomana.

(kuva: Radio Nova/Handout)

Suhdespekulaatiot heräsivät

Hartlin kiinnosti Eerikäistä, koska hän näki naisen sanavalmiina ja ammattitaitoisena, mutta hän löysi kaksikon elämistä myös yhteneväisyyksiä. Molemmilla on melko samanikäiset lapset, ja Hartlinilla on taustaa Miss Suomi -kilpailusta ja Eerikäisellä puolestaan Scandinavian Hunks -tanssiryhmästä. Molemmat ovat saaneet osansa ennakkoluuloista siirtyessään radiomaailmaan. Kaksikko oli törmännyt toisiinsa satunnaisesti joissain juhlissa, mutta he eivät ennen radiopestistä päättämistä tunteneet toisiaan.

Jotta yhteisestä radiojuontamisesta tulisi luontevaa, Eerikäinen ja Hartlin halusivat tutustua toisiinsa intensiivisesti. Viimeisimmän kuukauden aikana kaksikko on ollut päivittäin yhteydessä puhelimitse ja ääniviesteillä, ja he ovat myös muutamaan otteeseen istuneet iltaa yhdessä. Tutustumisessa mentiin heti syvään päätyyn.

- Voin nyt jo sanoa, että olen puhunut Suvin kanssa asioista, joista en ole puhunut edes ex-puolisoideni kanssa, Eerikäinen sanoo.

- Sovimme, että lyömme kaikki pöytään heti kerralla. Ei siinä oikein muu auta. Ei meillä ole aikaa lähteä hiljaa hissuttelemaan. Välillämme on täydellinen luotto ja valtava ammatillinen arvostus. Meistä tulee koko ajan paremmat ystävät, Hartlin jatkaa.

Voiko välillä olla muutakin kuin ystävyyttä? Tätä on arvuuteltu muun muassa sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun Eerikäinen päivitti Instagramiin yhteiskuvan kaksikosta.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Kommenteissa monet olivat sitä mieltä, että Eerikäinen ja Hartlin olisivat hyvä pari muutenkin kuin vain töiden merkeissä. Tällaiset spekulaatiot eivät ole kaksikkoa häirinneet, päinvastoin.

- Mitä mystisempi tämä meidän kokonaisuutemme on, sitä herkullisempaa se on radion tekemisen kannalta. Spekulaatiot lisäävät mielenkiintoa. Jokainen saa luoda oman mielikuvansa. Tähän pitää kuitenkin sanoa, että Suvi on parisuhteessa ja sitä pitää kunnioittaa, Eerikäinen sanoo.

Hartlin on kihloissa Nelonen Median radiokanavien musiikkipäällikön Jussi Mäntysaaren kanssa. Mäntysaari on myös työskennellyt radiojuontajana, ja Hartlinin mukaan tämän myötä mies ymmärtää parisuhdespekulaatiot juontokumppanin kanssa. Hartlin on puhunut puolisonsa kanssa spekulaatioista, jotka uudesta juontopestistä ovat lähteneet liikkeelle.

- Hän on vanha kettu ja radioalalla duunissa. Hän tietää tasan tarkkaan, miten tämä puoli menee. Niin kauan, kun kotona on kaikki tasapainossa, lehdet saavat kirjoittaa mitä vaan ja samoin ihmiset somessa, Hartlin sanoo.

- Tiesin heti, että tällaisiin spekulaatioihin kannattaa varautua ja että ihmiset sanovat, että olisimme ihana pari. Varmaan olisimmekin, mutta teemme duunia, Eerikäinen sanoo.

Tequilaa ja tutustumista

Eerikäinen kirjoitti Instagram-päivityksessään, että yhteinen tutustuminen on Hartlinin kanssa sujunut myös tequilanhuuruisissa merkeissä. Eerikäinen kertoo, että oli hänen elämänsä hauskimpia päiviä lillua Hartlinin kanssa hänen poreammeessaan, ottaa välillä shottia ja puhua kaikesta maan ja taivaan välillä.

- Pitää oppia tuntemaan ihminen kaikissa tilanteissa, jotta hänet oppii tuntemaan rehellisesti. Meillä oli helvetin hauskaa, ja se oli tärkeä kokemus.

Nyt Hartlinilla ja Eerikäisellä on takanaan ensimmäinen lähetys Radio Novan kesäaamuja. Lähetys sujui kaikin puolin hyvin, ja kaksikko on hehkuttanut yhteisen radiotaipaleen avaamista muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Kesäaamuissa Hartlinin ja Eerikäisen tavoite on pitää hauskaa ja oppia tuntemaan toisensa paremmin sekä ihmisinä että radion tekijöinä. Kun 2. elokuuta parivaljakko aloittaa Radio Novan Iltapäivässä, on jo tosi kyseessä ja harjoitteluperiodi on ohi.

- Se on ollut Suomen kuunnelluin iltapäivälähetys, ja tulemme tekemään siitä vielä jotain suurempaa. Omat odotuksemme ovat pilvissä, Hartlin kertoo.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Niina Backman ja Anssi Honkanen joutuivat myrskyn silmään aloittaessaan yhteisen radioshow'n - pian kaikki kääntyi päälaelleen

Lue myös: Radio Novan juontajakastiin muutoksia - Esko Eerikäisen juontajapariksi Suvi Hartlin

Kilpailut

Uusimmat