Kuva: AOP

Destry Spielberg tyrmää syytteet pääsystä elokuva-alalle kuuluisan isän avulla - "Työskentelin kovasti"

31.07.2021 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Destry Spielberg on maineikkaan elokuvaohjaajan Steven Spielbergin tytär.

Elokuvaohjaajan ammattia aloittelevan Destry Spielbergin, 24, uran alkua varjostavat syytteet pääsystä elokuva-alalle maineikkaan ohjaajaisänsä Steven Spielbergin, 74, siivellä. Tytärtä on syytetty siitä, että hän olisi päässyt ohjaamaan elokuvia vain koska häntä suositaan alalla isänsä vuoksi. Spielberg kuitenkin kiistää epäreilut syytökset tiukasti.

"Olen vain elokuvan tekemistä tavoitteleva nuori nainen, joka ihailee elokuvataidetta. Ihmiset voivat syyttää minua nepotismista, mutta sisimmässäni tiedän, että työskentelin kovasti päästäkseni sinne, missä olen eikä se ollut helppoa", Spielberg kommentoi Twitter-tilillään.

Spielberg myönsi sosiaalisessa mediassaan, että tiedostaa etuoikeutensa, mutta hän ottaa tavoitteekseen tuoda alalle uutta osaamista ja nostaa esiin myös uusia kykyjä, joilla ei ole samanlaisia suhteita taustallaan.

Spielbergin uusinta lyhytelokuvaa The Rightwayta aletaan kuvata pian. Kohu syntyi elokuvan joutuessa kritiikin kohteeksi, koska sen tekijäkaartin nähtiin olevan ristiriidassa Spielbergin sanomisten kanssa uusien kykyjen esiin nostamisesta. Elokuvan on nimittäin käsikirjoittanut Owen King, 44, joka on menestyskirjailija Stephen Kingin, 73, poika ja elokuvan pääroolissa puolestaan loistaa Hopper Penn, 27, eli Oscar-palkitun näyttelijän Sean Pennin, 60, poika. 

Lue myös: Tunnistatko 10 suomalaista elokuvaa vain yhden kuvan perusteella? Testaa nyt!

Lähteet: Daily Mail, Deadline

Kilpailut

Uusimmat