Kuva: Mikko Räsänen

Toni Wirtanen elämänsä pohjakosketuksesta: "Silloin ajattelin, että en selviä"

18.09.2021 11:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Toni Wirtanen palaa Sadun Sunnuntaivieras -ohjelman haastattelussa vuoteen 2003, jolloin hänen henkinen hyvinvointinsa romahti.

Apulanta-yhtyeellä on takanaan 30-vuotinen ura. Huikean taipaleen aikana yhtye on myynyt puoli miljoonaa albumia sekä saanut 21 sinkkulistan ykköstä, ja kaksi vuotta sitten julkaistua Lokin päällä lokki -kappaletta on striimattu liki 12 miljoonaa kertaa.

Yhtyeen laulaja-kitaristi Toni Wirtanen, 46, kertoo Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa juontaja Satu Kotoselle, että nykyään yhtyeen toiminta on hyvin työpainotteista.

- Alussa sitä halusi vain soittaa ja olla rock-bändissä. Silloin keikat jännittivät paljon ja oli hienoa, kun niitä keikkoja tuli ja niissä oli yleisöäkin. Jos nykypäivänä ei olisi keikkailua, niin tuskin soittelisin omaksi ilokseni. Korona-aikana emme ole huvikseen käyneet soittelemassa, vaan ainoastaan "hyötysoittamassa", jos joku asia on sen vaatinut. Mieli kyllä muuttuu 30 vuoden aikana.

Henkilökohtaiset pohjakosketukset

Haastattelussa Kotonen myös kysyy Wirtaselta, mikä hänelle on henkilökohtaisesti ollut elämässä vaikein paikka. Muusikolle heräsi mieleen ainakin vuoden 2003 tapahtumat.

- Mitään sellaista ei ainakaan ole tullut, mikä olisi murtanut täysin. Ehkäpä syksy 2003 on ollut kuitenkin se pahin. Silloin kaali meni pahasti jumiin ja pata hitsasi kiinni. Silloin ajattelin, että en selviä tästä.

- Suistuin henkisiin ongelmiin, jolloin tuli paniikki- ja ahdistushäiriöitä. Sitten sain nappikuurin, joka auttoi. Vaikka se oli henkisesti rankka ajanjakso, niin siitä myös ymmärsi sen, että sellaisestakin selviää. Kaikesta selviää.

Haastattelussa Wirtanen puhuu myös muun muassa ihmissuhteistaan sekä edesmenneestä isästään. Voit kuunnella Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmaa Podplay-palvelusta.

Apulannan uusin singlejulkaisu on kappale 3D-kriisit.

Voice.fi, Radio SuomiRock ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Toni Wirtanen muistelee Apulannan läpimurtoa MTV:lle: 'Joissain hetkissä se ei tuntunut hauskalta'

Lue myös: Jannika B:n ja Toni Wirtasen toinen lapsi syntyi - tuoreilta vanhemmilta herkät julkaisut, katso

Kilpailut

Uusimmat