Kuva: AOP

Karu paljastus traagisen Rust-elokuvan apulaisohjaajasta - erotettu aiemmin ampumaonnettomuuden takia

27.10.2021 09:45 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Rustin kuvauksissa näyttelijä Alec Baldwin ampui vahingossa elokuvaaja Halyna Hutchinsin kuoliaaksi.

Elokuvaaja Halyna Hutchins, 42, menehtyi viime viikolla ampumaonnettomuudessa Rust-elokuvan kuvauksissa, kun näyttelijä Alec Baldwin, 63, vahingossa ampui häntä rekvisiitta-aseella, jonka ei pitänyt olla oikeasti ladattu. 

Oikean panoksen alkuperä ei ole vielä selvinnyt, mutta tapauksen taustoista on kuitenkin saatu uutta tietoa. Baldwinille aseen ojentanut ja turvalliseksi väittänyt apulaisohjaaja Dave Halls tuli erotetuksi tehtävästään aiemmassa projektissaan, vuonna 2019 kuvatusta Freedom's Path -elokuvasta ampumaonnettomuuden vuoksi.

Freedom's Pathin tuottaja vahvistaa, että Halls tuli erotetuksi, koska kuvauksissa rekvisiitta-ase laukesi vahingossa haavoittaen lievästi työryhmän jäsentä. Tuottaja kertoo Hallsin olleen vuoden 2019 tapahtumista hyvin katuvainen ja ymmärtäneen kyllä erottamisen syyn. 

- Voin vahvistaa, että Dave Halls erotettiin Freedom's Pathin kuvaksista vuonna 2019, kun työryhmän jäsen loukkaantui lievästi ja ohimenevästi aseen yllättäen lauettua, tuottaja kuvailee.

Halls on aiemmin työskennellyt myös Blumhouse Television -tuotantoyhtiölle, jonka tiedottaja kertoo ettei Hallsia palkattu uudelleen hänen tehtyään yhtiölle kaksi elokuvaa. Deadline-lehden mukaan Hallsiin kohdistui käytökseen liittyviä valituksia Blumhouse Televisionin tuotantojen aikana.

Traagisissa Rustin kuvauksissa Halls itse poimi ladatun aseen rekvisiittakärrystä ja luuli sen olevan tyhjä ilmoittaen myös työryhmälle, että ase on vaaraton. Kärryyn aseet oli valmistellut tuotantoon erikseen nimetty asevastaava Hannah Gutierrez-Reed, 24, joka puolestaan on kuvaillut haastattelussaan ennen Rustin kuvausten alkua, että ei kokenut olevansa valmis tehtäväänsä edellisessä elokuvassaan. Rustin työryhmän jäsenet marssivat ulos kuvauksista vain tunteja ennen onnettomuutta, koska olivat huolissaan turvallisuudestaan aseiden lauettua kuvauksissa vahingossa jo ennen traagista onnettomuutta.

42-vuotias Hutchins menehtyi saamiinsa vammoihin. (kuva: AOP)

Lue myös: Ase oli ladattu oikealla panoksella - Alec Baldwin kommentoi ensi kerran traagista ampumaonnettomuutta

Lue myös: Järkyttävä onnettomuus elokuvan kuvauksissa - Alec Baldwin ampui vahingossa naisen kuoliaaksi

Lähde: Metro, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat