Kuva: Senja Rapila

Anssi Kela ylistää Vain elämää -kollegaansa: 'Teki tempun, johon harva vain pystyy'

05.11.2021 14:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Tänään perjantaina 5. marraskuuta Vain elämää -ohjelmassa vietetään Tuure Kilpeläisen päivää. Anssi Kela kehuu kollegaansa sosiaalisessa mediassa.

Anssi Kela, 49, on yksi kuluvan Vain elämää -kauden tähtiartisteista. Tänään perjantaina 5. marraskuuta ohjelmassa vietetään Tuure Kilpeläisen, 51, päivää ja Kela innostuikin tarinoimaan kollegastaan Instagramissa. 

"Tänään on Tuuren päivä. Hän oli minulle entuudestaan tuttu lähinnä sen kautta, että ostin aikanaan Tuuren ja hänen silloisen puolisonsa vanhan asunnon Helsingin Punavuoresta. Se oli mahtava kämppä, muistelen usein siellä viettämääni aikaa", Kela pohjustaa. 

Kela kirjoittaa, että Kilpeläinen on porukan "vanhan liiton taiteilijaboheemi", ja että miesten ura alkoi samoihin aikoihin.

"Olemme suunnilleen saman ikäisiä, ja muutenkin aikalaisia siinä mielessä, että aloittelimme soolouriamme samoissa taitteissa. Minun Nummelani julkaistiin vuonna 2001, Tuuren ensimmäinen albumi pari vuotta myöhemmin. Levytimme samalle yhtiölle, ja sain kerran toimistolla käytyäni mukaani Tuuren levyn."

Kela myös ylistää sitä, kuinka Kilpeläinen onnistui tekemään jotain, mihin moni artisti ei ole pystynyt.

"Se oli minusta hieno albumi, kuuntelin sitä paljon. Tuo versio Tuure Kilpeläisestä ei vain ollut kaupallisesti menestynyt. Hän kuitenkin onnistui tekemään tempun, johon vain harva artisti pystyy: keksimään itsensä uudestaan.

Kaihon Karavaanin matkanjohtajana Tuure osui vihdoin kansan syvien rivien pulssille. Musiikissa kuului iskelmällisempi ote, mutta twistillä: Tuure on karavaaneineen vaivihkaa rikastanut suomalaisten musiikkimakua lisäämällä keitokseen kuubalaisia ja afrikkalaisia mausteita. "

Kelan ja Kilpeläisen lisäksi Vain elämää -ohjelmaa tähdittävät tänä syksynä Arttu Wiskari, Abreu, Jukka PoikaSuvi Teräsniska, Pyhimys sekä Chisu.

Näet koko Kelan julkaisun alta tai tästä.

Lue myös: Varsinkin yksi Vain elämää -esitys liikutti Arttu Wiskarin - "Antoi kappaleelle uuden elämän"

Lue myös: Pyhimyksen versio Anssi Kelan hitistä hämmensi - nyt Kela jyrähtää biisin "raiskaamisesta" puhuville

Lue myös: Jukka Pojalle kipakkaa palautetta Vain elämää -vedosta: "Ei tullut mieleenkään, että se olisi loukkaus"

Kilpailut

Uusimmat