Kuva: Mikko Räsänen

Siskonpeti-sarjan aloitus oli pelottava hetki näyttelijöille - lopulta yksi viesti aloitti juhlat

27.11.2021 19:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Näyttelijä Niina Lahtinen on yksi suositun Siskonpeti-sarjan tähdistä. Lahtinen kertoo Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa, kuinka näyttelijät poistuivat maasta, kun ensimmäinen jakso julkaistiin.

Näyttelijä-ohjaaja Niina Lahtinen, 42, on yksi suositun Siskonpeti-sketsisarjan tähdistä. Sarjan valtava suosio oli Lahtiselle suuri yllätys.

- Se koko suosio oli sairaan hienoa. Tässä kyseisessä pöydässä, jossa me nyt istumme, koko sarjan idea sai alkunsa. Aamuyön pikkutunteina lähettelimme ystävillemme viestejä ja Krisse Salminen ja muut lähtivät heti mukaan ja Ylekin osti ohjelman hyvin pikaisesti, Lahinen kertoo Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa juontaja Satu Kotoselle.

- Päätimme antaa kaikki mahdolliset haastattelut, että ihmiset löytäisivät sarjan. Lähdimme sitten ensimmäisen jakson julkaisun aikana Amsterdamiin, sillä vastaanotto pelotti. Yhtäkkiä lentokentällä saimme viestin, että ensimmäinen jakso on kerännyt yli 800 000 katsojaa. Siitä alkoivat juhlat, näyttelijä jatkaa.

Vieläkö Siskonpeti-sarjaa nähdään tulevaisuudessa?

- En saa kertoa tulevaisuuden jutuista, mutta rakastan kaikkia näyttelijöitä ja katsotaan, mitä tapahtuu, Lahtinen vastaa salaperäisesti.

Lahtinen nähdään tällä hetkellä Suomen komediateatterin Juhlakunnossa-revyyssä yhdessä muun muassa Krisse Salmisen, Antti-Tuomas Heikkisen ja Kiti Kokkosen kanssa.

- Odotimme esityksiä valtavasti, sillä korona siirsi näytöksiä jatkuvasti. Lopulta myös Kokkonen sairastui ja kaikki kenraaliharjoitukset peruttiin. Olin ensimmäisessä esityksessä todella jännittynyt, kun en yhtään tiennyt, miten yleisö reagoi. Kun kuulimme naurua, se tuntui todella ihanalta.

Voit kuunnella koko haastattelun Podplay-palvelusta. Sadun Sunnuntaivieras -ohjelma kuullaan joka sunnuntai Iskelmä-radiokanavalla kello 13-16.

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Petra Olli halusi aina olla maailman paras - "Maailmanmestaruus ei ollut uskomaton suoritus"

Lue myös: Erika Vikmanin lauluntekijä paljastaa, kuinka Syntisten pöytä syntyi - yllättävä taho antoi palautetta

Kilpailut

Uusimmat