Kuva: AOP

Alec Baldwin väittää oikeushaastajien olevan vain rahan perässä: "Siksi he tekevät näin"

10.03.2022 08:15 - Riia Frost

Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtunut onnettomuus on edelleen tutkinnan alla.

Lukuisat eri tahot ovat haastaneet oikeuteen näyttelijä Alec Baldwinin, 63, Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneesta onnettomuudesta. Kyseisessä onnettomuudessa menehtyi kuvaaja Halyna Hutchins aseen lauetessa vahingossa harjoituksissa ja osuessa häntä rintakehään.

Oikeushaasteen on nostanut muun muassa Hutchinsin leskeksi jäänyt aviomies Matt Hutchins, joka väittää Baldwinin olevan vastuussa aseen laukeamisesta, joka johti hänen vaimonsa kuolemaan. Hutchinsin perhe myös syyttää elokuvan tuottajia suurista teollisuuden käytäntöstandardien rikkomisesta.

Baldwin viimeinkin kommentoi lukuisiin oikeushaasteisiin Boulder International Film -festivaaleilla. Baldwin muun muassa väitti rahanahneiden oikeushaastajien syyllistävän hänen kaltaisia osapuolia, koska vastuussa olevilta henkilöiltä ei saisi yhtä paljon rahallista korvausta.

- He haastavat oikeuteen vain niitä henkilöitä, joilla he olettavat olevan pohjattomat taskut, Baldwin totesi CNN-median julkaisemalla videolla.

- Miksi haastaa oikeuteen ihmisiä, keiltä et saa lopulta rahaa? Sen takia he tekevät näin, Baldwin väitti.

Kieltää edelleen syytökset

Näyttelijä kielsi painaneensa aseen liipaisinta jo vuoden 2021 joulukuussa ja kielsi viimeisimmätkin syytökset Boulder International Film -festivaaleilla. Baldwin perustelee tämän sillä, että hän ainoastaan seurasi kuvausten turvallisuuskäytäntöjä, ja vastuu tulisi olla henkilöillä, jotka tarkistivat aseen ennen kuin luovuttivat sen hänelle.

- Koko urani aikana olen turvautunut turvallisuuden alan ammattilaisiin. Minulla ei ole ikinä ollut ongelmia sen kanssa ennen tätä onnettomuutta, mikä vaikuttaa epätodelliselta, enkä oikein tiedä mitä sanoa siihen, Baldwin kertoi.

- Olin tilanteessa, jossa joku kuoli. Se muutti katsomukseni aseiden toiminnasta elokuvissa ja sarjoissa, Baldwin lisäsi.

Baldwin myös kertoi olettavansa kuvauksien tapahtumien vaikuttavan elokuvateollisuuden tulevaisuuteen.

- Todennäköisesti oikeat aseet ja CGI-räjähteet eliminoidaan. Jatkossa tullaan mahdollisesti luottamaan enemmän ääniefekteihin, Baldwin pohti.

Alec Baldwin kieltää edelleen olevansa vastuussa Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneeseen onnettomuuteen. (kuva: AOP)

Lue myös: Ase oli ladattu oikealla panoksella - Alec Baldwin kommentoi ensi kerran traagista ampumaonnettomuutta

Lue myös: Lääkäri haastaa Rust-elokuvantekijät oikeuteen - väittää ampumavälikohtauksen traumatisoineen hänet

Lähteet: CNN, USA Today 

Kilpailut

Uusimmat