Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Eeppinen scifi-elokuva, joka jakoi mielipiteet rajusti - mestariteos vai katastrofi?

15.03.2022 07:15 - Iiro Myllymäki

Pilvikartasto-elokuvassa nähdään nimekäs näyttelijäkaarti.

Pilvikartasto on vuonna 2012 ensi-iltaan tullut scifi-elokuva. Eeppiset mittasuhteet saavassa tarinassa kuljetaan useilla eri aikatasoilla ja osoitetaan, kuinka yksittäisten ihmisten teot vaikuttavat toisiinsa nyt, menneisyydessä ja tulevaisuudessa.

Pilvikartaston nimekkäillä näyttelijöillä on useampia eri rooleja elokuvan eri vuosisatojen saatossa. Leffassa näyttelevät muun muassa Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant ja Susan Sarandon. Elokuvan ovat ohjanneet Matrix-elokuvista tunnetut Lana ja Lilly Wachowski sekä Tom Tykwer.

Pilvikartasto sai ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta. Osa ylisti kunnianhimoista elokuvaa mestariteokseksi, kun taas osa kriitikoista listasi elokuvan vuoden huonoimpien leffojen listalle. Kriitikkolegenda Roger Ebert kutsui elokuvaa ”uskaliaaksi ja uraauurtavaksi”. Slant Magazinen kriitikko puolestaan nimitti leffaa ”omaa luokkaansa olevaksi katastrofiksi”. Elokuva ei saanut toivottua menestystä lippuluukuilla.

Elokuvalle on sittemmin kertynyt kulttisuosiota, ja esimerkiksi Tom Hanks on puhunut lämpimään sävyyn elokuvan tekoprosessista ja kuvaillut sen kuvaamista maagiseksi kokemukseksi hienon näyttelijäporukan kesken.

Pilvikartasto
klo 21.00
Liv

Lue myös: Tom Hanks tähdittää Pinokkio-elokuvaa - katso, miltä Oscar-voittaja näyttää roolissaan

Lue myös: Tom Hanksin poika avautuu rankasta lapsuudestaan ja isästään - "Minulla ei ollut roolimallia"

Lähde: IndieWire, Roger Ebert, Slant Magazine

Kilpailut

Uusimmat