Kuva: Riia Frost

Aku Hirviniemelle Odotus-kuvaukset olivat poikkeukselliset: 'Ei voinut kuin ajaa viikset ja siistiä tukkaa'

02.04.2022 10:15 - Riia Frost

Aku Hirviniemi on yksi Odotus-elokuvan päänäyttelijöistä.

Voice.fi osallistui Odotus-elokuvan lehdistötilaisuuteen ja haastattelussa vieraili yksi näyttelijöistä Aku Hirviniemi, 38. Haastattelussa Hirviniemi paljastaa muun muassa, että mikä elokuvan kuvauksissa sai hänet karaistumaan. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Aku Louhimiehen, 53, ohjaama Odotus-elokuva sai ensi-iltansa 1. huhtikuuta ja yksi leffan näyttelijöistä on Putous-ohjelmasta tunnetuksi tullut Aku Hirviniemi. Näyttelijä kertoo Odotuksen aikataulun olleen hänelle poikkeuksellinen, sillä kuvaaminen aloitettiin heti seuraavana päivänä Luokkakokous 3 -elokuvan kuvauksien päätyttyä.

- Siinä ei auttanut muu kuin ajaa viikset pois ja käydä siistimässä tukkaa. Näyttelijänähän joutuu kaikenlaiseen tottumaan, mutta tämä oli aika raju hyppääminen tyylilajista toiseen, mutta ei se mitään, Hirviniemi toteaa.

Hirviniemi esittää Mikkoa, joka on Inka Kallénin, 40, näyttelemän hahmon Ellin aviomies. Hirviniemi kertookin tuntevansa vastanäyttelijänsä hyvin entuudestaan, mikä helpotti aviopariksi sulautumisessa. Elokuvassa käsitellään vahvasti naisellisuuden vapautta ja seksuaalisuutta ja Hirviniemi muistelee, että kun hän luki ensimmäistä kertaa elokuvan käsikirjoitusta, hän tajusi sen olevan ainutlaatuinen.

- En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, tai että mikään tarina menisi tällä tavalla. Tämä on hyvin poikkeuksellinen, Hirviniemi toteaa.

- Sitähän pyrkii aina ajattelemaan, että oma rooli on tietenkin elokuvan pääosassa, vaikkei olisikaan, ja katsomaan vain siitä näkökulmasta. Kyllä minä siinä pohdiskelin kaikenlaisia eettisiä, moraalisia ja muitakin kysymyksiä naisena ja miehenä olemisesta, Hirviniemi lisää.

Hirviniemi ei kuitenkaan paljasta syvällisistä pohdinnoistaan enempää, vaan kannustaa jokaisen katsomaan elokuvan ja tekemään sitten omat johtopäätöksensä. Näyttelijä suositteleekin Odotus-elokuvaa jokaiselle katsottavaksi sen samaistuttavuuden takia.

- Olit sitten mies, nainen, sinkku tai parisuhteessa, niin tässä elokuvassa on joku henkilö, mihin varmasti voit samaistua ja ehkä myös voimaantumaan sitä kautta, Hirviniemi toteaa.

Hirviniemen ja Kallénin lisäksi Odotuksessa näyttelevät Andrei Alén ja Adeliina Arajuuri.

Työuupumuksen jälkeen näyttelijä voi hyvin

(kuva: Backmann & Hoderoff / Odotus / YouTube)

Hirviniemi on ollut erittäin avoin aiemmin kokemastaan työuupumuksesta, eikä osaa tarkalleen sanoa, mikä sai hänet tottumaan ajatukseen, ettei hänen tarvitse tehdä liikaa töitä. Näyttelijä kuitenkin arvelee koronapandemia-ajan saattaneen helpottaa oloa jonkun verran.

- Monet tuntuivat ahdistuvan karanteenista ja siitä, etteivät he päässeet pois kodeistaan tekemään mitään, mutta minulle se oli helpotus, Hirviniemi paljastaa.

- Claes Anderson on sanonut, että ”luovuus syntyy laiskuudesta” ja minusta on kiva olla välillä tekemättä mitään, Hirviniemi lisää.

Näyttelijätähti myöntää, ettei osaa vastata sen tarkemmin uupumuksensa toipumisen yksityiskohdista, mutta hän on kuitenkin varma nykyisestä voinnistaan.

- Voin oikein hyvin, Hirviniemi kertoo ytimekkäästi.

Odotus-elokuvassa päähenkilö Elli (Inka Kallén) elää rauhallista arkea puolisonsa Mikon (Aku Hirviniemi) kanssa saaristossa. Kesäinen saaristoelämä alkaa kuitenkin järkkyä, kun pariskunnan nuoruudenystävä Olavi (Andrei Alén) saapuu vierailulle. Elli alkaa kyseenalaistamaan elämänsä valintoja ja etsimään rohkeutta olla itselleen rehellinen.

Odotus-elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Arvostelu: Ohjaaja Aku Louhimiehen uutuuselokuva Odotus saa katsojan kysymään: mitä helvettiä?

Lue myös: MTV: Aku Hirviniemi muistelee, miten megasuosio vaihtui uupumukseen: "Olin nuori ja nälkäinen"

Kilpailut

Uusimmat