Kuva: AOP

Beverly Hillsin Täydelliset Naiset -tähti haastaa ohjelman oikeuteen - väittää työryhmää rasistiseksi

22.04.2022 08:15 - Riia Frost

Kanteessa väitetään syytettyjen rikkoneen liittovaltion työllisyys- ja syrjinnän vastaista lakia ja vaatii rahallisen vahingonkorvauksen määräämistä oikeudenkäynnissä.

Beverly Hillsin Täydelliset Naiset -televisiosarjasta tunnetuksi tullut NeNe Leakes, 54, haastaa oikeuteen ohjelman takana työskennelleet yritykset rasismisen työilmapiirin suvaitsemisesta. ABC News -julkaisun mukaan näyttelijä ja televisiopersoona väittää yritysten vaalineen suvaitsevasti vihamielistä ja rasistista työympäristöä ohjelman kulisseissa. Oikeuskanne jätettiin Atlantan liittovaltion tuomioistuimelle keskiviikkona 20. huhtikuuta.

Kanteessa väitetään syytettyjen rikkoneen liittovaltion työllisyys- ja syrjinnän vastaista lakia ja siinä vaaditaan rahallisen vahingonkorvauksen määräämistä oikeudenkäynnissä. Tarkkaa vaadittua korvaussummaa ei olla toistaiseksi paljastettu.

”NBCUniversal-, Bravo- ja True Entertainment -yritykset edistävät yritys- ja työkulttuuria, jossa rodullisesti tunteeton ja sopimaton käytös on suvaitavaa ja jopa rohkaistua”, kanteessa lukee.

”Kun Black Lives Matter -liike pyyhkäisi kansakuntamme, yritysten olisi pitänyt omaksua rouva Leakes, Bravon historiallisesti menestynein tummaihoinen naislahjakkuus”, oikeuskanne lisää.

Rasismia ja kanaa

Lisäksi kanteessa kerrotaan Leakesin valittaneen ohjelman johtajille toisen kotiäititähden Kim Zolciak-Biermannin, 43, vuosien rasistisista kommenteista, mutta vain tv-persoona itse kärsi seuraukset. Leakes ei ole kuitenkaan toistaiseksi haastanut Zolciak-Biermannia oikeuteen.

Televisiopersoonaa Kim Zolciak-Biermannia ei olla haastettu oikeuteen rasismisyytöksistä huolimatta. (kuva: AOP)

Kanteessa myös viitataan ohjelman eri jaksojen kohtauksiin, joissa Leakes kokee kohdanneensa loukkaavaa stereotypiaa afroamerikkalaisia kohtaan. Yksi esimerkki on kohtaus, jossa Zolciak-Biermann sanoo, ettei halua syödä Leaksin vieressä ja syödä kanaa, minkä tv-persoona koki loukkaavana ja rasistisena. Toinen esimerkki on, kun sama kotiäiti sanoo tummaihoisen Kandi Burrusin uuden kodin sijaitsevan niin sanotusti ”gettoalueella”, mikä Leaksin mukaan lietsoi rasistista stereotypiaa. Lisäksi kanteessa väitetään Zolciak-Biermannin käyttäneen rasistista n-sanaa riitojen yhteydessä.

”Ensimmäisestä kuvauspäivästä alkaen NeNe on ollut Kim Zolciak-Biermannin systeemisen rasismin kohde, minkä Bravon vastaava tuottaja Andy Cohen ja muut johtajat sallivat”, kanteessa väitetään.

Lisäksi yksi Leaksin asianajajista Joe Habachy kertoi sähköpostiviestissään televisiopersoonaa vaivaavan tänäkin päivänä hänen kohtaamansa rasistinen kohtelu, joka olisi voinut olla vältettävissä.

”Ei kulu päivääkään, jolloin NeNe ei heräisi valtavaan tunnevyöryyn valitettavien tapahtumien seurauksena”, Habachy kirjoittaa.

Oikeuteen haastetut yritykset ja Zolciak-Biermann eivät ole toistaiseksi kommentoineet syytteitä lainkaan.

Leakes oli Beverly Hillsin Täydelliset Naiset -ohjelman yksi keskeisimmistä tähdistä seitsemän tuotantokauden ajan 2008-2020 välillä. Leakes ei ole toistaiseksi kommentoinut oikeusjuttua, mutta on julkaissut Intagram-tilillään 6. huhtikuuta kolme kuvaa, jotka yhdistämällä voi lukea kantaaottavan viestin: "Tukekaa mustia naisia". Kyseiset julkaisut voit katsoa täältä.

Beverly Hillsin Täydelliset Naiset -ohjelman tähdet NeNe Leakes (vas.), Kyle Richards (kesk.) ja Caroline Manzo (oik.). (kuva: AOP)

Lue myös: Ed Sheeran voitti tekijänoikeuskiistaa koskevan oikeudenkäynnin - "Tämän täytyy tosissaan loppua"

Lue myös: Lääkäri haastaa Rust-elokuvantekijät oikeuteen - väittää ampumavälikohtauksen traumatisoineen hänet

Lähteet: ABC News

Kilpailut

Uusimmat