Kuva: AOP

Asusteena kourallinen rastoja, kultainen haarniska, led-valaistu iltapuku - muistatko Met-gaalakohut?

02.05.2022 19:45 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Muodin odotetuimmassa tapahtumassa osallistujat pukeutuvat mitä uskomattomampiin luomuksiin.

Pukuloiston huumaa on luvassa vain muutaman tunnin päästä, kun yksi muotimaailman odotetuimmista tapahtumista, Met-gaala käynnistyy.

Itse tilaisuus on äärimmäisen varjeltu ja yksityinen, mutta punaisen maton pukuloistoa voi seurata maanantai-tiistai välisenä yönä Voguen verkkosivulta kello 1.00 alkaen.

Muodin suurimpana iltana osa vieraista vie pukeutumisensa aivan uudelle tasolle. Siinä, missä Oscar-gaalan pukeutuminen on klassista ja tyylikästä, Met-gaalassa revitellään toinen toistaan näyttävämmillä asuilla.

Asujen lisäksi gaalan kulisseissa on riittänyt tapahtumia vuosien aikana. Vuonna 2014 esimerkiksi Solange, Beyoncé ja Jay-Z joutuivat kahakkaan tapahtumassa.

E! News -viihdejulkaisu on listannut ikimuistoisia gaalahetkiä muisteltavaksi illan pukuloistoa odotellessa.

Kim Kardashian pukeutui tunnistamattomaksi

(kuva: AOP)

Tosi-tv-tähti Kim Kardashinin, 41, syksyn 2021 Met-gaala-asu on herättänyt laajalti huomiota ja on varmasti yksi ikimuistoisimmista asuista. Musta Balenciagan kokonaisuus peitti tähden päästä varpaisiin.

Kysymys kuuluukin, näkikö Kardashian asunsa läpi. Ei kuulemma nähnyt. Kardashianin äiti Kris Jenner, 66, on kertonut ettei hänen tyttärensä nähnyt asusta mitään.

- Miesystäväni Corey [Gamble] kulki ympärillä. Me kaikki johdatimme häntä, minne hänen pitikään mennä ja autoimme häntä myös hänen poninhäntänsä kanssa.

Kardashianin asukokonaisuuden kruunasi lähes kaksi metriä pitkä poninhäntä.

Yksi ilta, kolme asua

(kuva: AOP)

Artisti Lil Nas X, 23, pisti kaikkensa peliin niin ikään vuoden 2021 gaalassa. Hänellä ei ollut vain yksi, eikä kaksi, vaan peräti kolme eri asua illan aikana. Yksi asuista oli kultainen Versacen haarniska.

Pariskunnan verran näyttävyyttä

(kuva: AOP)

Pop-tähti Rihanna, 34, ja hänen puolisonsa, rap-artisti Asap Rocky, 33, edustivat muhkeissa asuissa. Viimeisimpien joukossa vuonna 2021 punaiselle matolle astellut pariskunta kruunasi pukuloiston.

Kuninkaallinen osallistuminen

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vuonna 1996, vain vuosi ennen traagista menehtymistään Prinsessa Diana osallistui ainoan kerran Met-gaalaan. Iltapuku oli alusasumainen, joka sai osan yleisöstä pohtimaan, oliko Diorin suunnittelema asu liian sopimaton kuninkaalliselle edustajalle.

Välikohtaus hississä

Vuoden 2014 Met-gaalasta muistetaan erityisesti Beyoncén, Jay-Z:n sekä Solangen yhteenotto hississä.  Alla olevasta videosta näkee, kuinka Solange ja Jay-Z kävivät fyysisesti toisiinsa käsiksi.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kun elämä tarjoilee sitruunoita

(kuva: AOP)

Vain vähän sen jälkeen, kun Beyoncé oli julkaissut Lemonade-kappaleensa, jossa hän avaa artistin ja tämän entisen puolison, Jay-Z:n aviosotkuja, artisti esiintyi myös yksin gaalassa. Tämä aiheutti aikoinaan varsinaisen hysterian siitä, mitä pariskunnan välillä oli oikein tapahtunut.

Kardashianin ensiesiintyminen gaalassa

(kuva: AOP)

Vuonna 2013 Kardashian otti ensi kerran osaa tapahtumaan. Tuohon aikaan hän odotti esikoistaan Northia, 8, yhdessä entisen puolisonsa, rap-artisti Kanye Westin, 44, kanssa, joka osallistui niin ikään gaalaan puolisonsa rinnalla. Kukallisessa Givenchyn mekossa oli pitkät hihat ja syvä halkio.

Skottiruutua asun täydeltä

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijä Sarah Jessica Parker,57, pukeutui vuonna 2006 skottiruutuiseen asuun, jossa oli lisäksi näyttävä tyllihame.

Säännöt on tehty rikottaviksi

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Itse Met-gaalan tilaisuus on visusti varjeltu tapahtuma, jossa valokuvaaminen ja tapahtumien tallentaminen on kiellettyä, tai ainakin se oli Voguen päätoimittajan, Anna Wintourin, 72, tavoite, kun hän kielsi selfieiden ottamisen tapahtumassa.

Kaksi vuotta tämän jälkeen tosi-tv-tähti Kylie Jenner, 24, kokosi yhteen joukon vieraita, jotka poseeraavat yhdessä vessassa.

Rastat kädessä

(kuva: AOP)

Näyttelijä ja laulaja Jaden Smith, 23, sai monien kulmakarvat kohoamaan vuonna 2017, kun hänellä oli tumman pukunsa asusteena kourallinen rastoja, jotka oli hiljattain leikattu artistin kuontalosta.

LED-valaistu iltapuku

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Näyttelijä Claire Danes, 43, esiintyi vuoden 2016 Met-gaalassa ilmielävänä tuhkimona sinisessä prinsessamekossaan. Tanssilattialla näyttävässä mekossa odotti yllätys, asu oli valaistu tuhansin pienin led-valoin.

Nähtäväksi jää, millaisia illan asut tulevat olemaan!

Lue myös: Met-Gaala lähestyy! Tämä on muodin suurimman illan pukukoodi

Lue myös: Lewis Hamiltonilta hieno ele Met-gaalassa - 'Halusin aloittaa keskustelun'

Lue myös: Maailmankuulun muotitapahtuman tiukka linja voi yllättää - lue Met-gaalan 4 erikoisinta sääntöä

Lähde: E! News

Uusimmat