Kuva: AOP

Nikki Sixx paljastaa uutuuskirjassa - varasti W.A.S.P.-johtohahmon ideoita uransa alkuaikoina

12.05.2022 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Nikki Sixx ja Blackie Lawless soittivat hetken aikaa yhdessä Sister-nimisessä orkesterissa.

Mötley Crüe -yhtyeen basisti ja johtohahmo Nikki Sixx, 63, muistelee uutuuskirjassa Nikki Sixx: Ekat 21 Vuotta nuoruusvuosiaan ja paljastaa, miten hänestä tuli maailmankuulu rock-basisti. Hän oli isänsä hylkäämä ja äitinsä ja isovanhempiensa kasvattama ja kuvaileekin nyt kirjassaan avoimesti elämäänsä isovanhempien farmilla tai kaupungissa huikentelevaisen yksinhuoltaja-äidin hoiteissa.

Kirjassa muun muassa selviää, kuinka Sixx ja W.A.S.P-yhtyeen johtohahmo Blackie Lawless soittivat aikoinaan Sister-nimisessä yhtyeessä.

"Blackie oli minua kaksi vuotta vanhempi, ja siinä iässä kahdella vuodella on merkitystä. Ja jätkä oli vieläpä soittanut New York Dollsin riveissä. Hän oli vahva biisintekijä. Täydellisessä maailmassa Mr. Cool, jonka Blackie oli kirjoittanut Killer Kane -aikoinaan, olisi ollut iso hitti", Sixx kirjoittaa.

Sixx kuvailee myös, kuinka Lawlessissa oli toinenkin puoli uhkaavan ulkokuoren alla.

"Blackie pähkinänkuoressa. Kun häntä katsoi, näki uhkaavan näköisen miehen. Kun häntä kuunteli, kuuli uhkaavan 156 kuuloisia biisejä. Mutta ulkokuoren alla piilee toisenlainen hahmo, jota maailma ei ole nähnyt. Tuo aito Blackie istuu jossain meren rannalla soittamassa Beatlesin kappaleita akustisella kitaralla ja laulamassa stemmoja", Sixx maalailee.

Blackie Lawless nousi kuuluisuuteen W.A.S.P-yhtyeen johtohahmona. (kuva: Mikko Räsänen)

Sixx paljastaa, että Lawlessin ajatuksilla ja haaveilla oli paljon vaikutusta myös siihen, millainen Sixxin yhtyeestä, Mötley Crüesta, myöhemmin muodostui. Sixx oikeastaan varasti Lawlessin ideoita.

"Kun kirjoitin myöhemmin Shout at the Devilin, se taisi kyrsiä häntä. Eikä ihme. Olin ominut häneltä kaikenlaista. Olin ottanut Mötley Crüen pentagrammin Blackielta. Hän ei enää käyttänyt sitä, ja pyysin kyllä luvan. Mutta otin sen yhtä kaikki. Myös siihen sain idean Blackielta, että aloin sytytellä itseäni lavalla tuleen. Ja vaikken ikinä nähnyt hänen tekevän niin, hän puhui matojen heittämisestä yleisön joukkoon. Hän puhui itsensä valelemisesta sytytysnesteellä. Blackie yritti aina keksiä uusia tapoja shokeerata yleisöä."

"Kun me kaksi tutustuimme toisiimme, hän oli jo päättänyt: ”En enää aio tehdä niitä juttuja.” Mutta hän kertoi niistä minulle ja minä funtsin: ”Ai et vai? No siinä tapauksessa minä teen!” Ja niin teinkin. Treenasimme temppuja Mötleyn kämpillä. Vince ja Tommy valelivat minut sytytysnesteellä – ja totta kai sielläkin oli pitkänukkainen kokolattiamatto. On suora nainen ihme, ettemme palaneet kaikki kuoliaaksi. Blackie ymmärsi minua. Hän ei kai vain voinut mitään sille, että häntä kyrsi. Minäkin ymmärsin häntä."

Kun Sister hajosi, tai oikeastaan Lawless antoi potkut kaikille, perusti Sixx uuden yhtyeen London ja lopulta Mötley Crüen. Lawless löysi paikkansa, kun hän perusti W.A.S.Pin.

(kuva: Like)

Nikki Sixx: Ekat 21 Vuotta on nyt julkaistu Like Kustannuksen kautta.

Lue myös: Mötley Crüe -legenda Nikki Sixx Voice.fi:lle - "Elämämme oli mielenkiintoista, mutta myös rankkaa"

Lue myös: Mötley Crüen Nikki Sixx: "Emme koskaan ajatelleet palaavamme yhteen"

Kilpailut

Uusimmat