Kuva: AOP

Britney Spearsin isä haluaa pop-tähdeltä lausunnon seuraavaan holhouskuulusteluun - syynä väitökset somessa

21.06.2022 15:15 - Riia Frost

Britney Spearsin isän lakitiimi haluaa kuulustella pop-tähteä oikeudessa tämän väitteistä Jamie Spearsiä kohtaan.

Pop-tähti Britney Spears, 40 ja hänen isänsä Jamie Spears, 69 jatkavat kiistaansa oikeudessa. People-julkaisun mukaan syynä tälle ovat Jamien lakimiespalkkiomaksut ja Britneyn syytökset, jotka kohdistuivat hänen isänsä holhouksen aikana tekemiin väärinkäytöksiin.

Viime viikolla Jamien lakimies jätti oikeuteen pyynnön, jossa vastapuolen henkilöltä Britneyltä kuultaisiin todistajanlausunto seuraavassa holhouskuulustelussa liittyen laulajan väitöksiin isästään sosiaalisessa mediassa. Pop-tähti on puhunut avoimesti Instagram-tilillään holhouden aikana kokemastaan vääryydestä ja ilmiantanut isänsä kohtuutonta käytöstä. Jamien lakitiimin pyyntö on tullut hieman sen jälkeen, kun Spears meni naimisiin näyttelijä Sam Asgharin, 28, kanssa.

”Britneyn asianajaja väittää, että laulaja olisi vapautettu selvitysvelvollisuudesta, joka koskee hänen syytöksiään väärinkäytöksistä. Mutta Jamiella on oikeus valmistella tapaustaan ja kuulustella Britneyä tämän perusteettomista väitteistä”, Jamie Spearsin lakimies Alex Weingarten kirjoittaa lausunnossaan.

Lisäksi hakemuksessa väitetään, ettei Britneyllä ole laillista perustetta kieltäytyä todistamasta  sillä perusteella, että kuulustelut saattavat sisältää emotionaalisesti vaikeita aiheita. Asianajaja perustelee tämän sillä, että laulaja on jo käsitellyt kyseisiä aiheita sosiaalisessa mediassaan.

”Hän väittää tietävänsä sekä oikeudenkäyntihakemusten että sosiaalisen median kautta kaikenlaista tietoa, jotka liittyvät hänen väittämiinsä holhousrikoksiin. Eli Britneyllä on joko tietoa väittämästään ja hän viittaa todisteiden olevan hänen arkistoissaan ja sosiaalisessa mediassaan. Tai Britneyllä ei ole lainkaan tietoa kyseisistä asioista, mutta laulaja yksinkertaisesti uskoo, että hän voi sanoa mitä haluaa oikeudessa ja sosiaalisessa mediassa riippumatta siitä, mitä väitökset ovat”, hakemuksessa lukee.

Britney Spears on puhunut avoimesti Instagram-tilillään holhouden aikana kokemastaan vääryydestä. (kuva: AOP)

Jamien lakitiimin mukaan Britneyn asianajaja on kieltänyt heidän pyyntönsä syytteeseenpanosta, ja että lakimies olisi kutsunut tätä ”toiseksi taktiikaksi kiusata, häiritä ja pelotella tytärtään”.

Britney Spearsin asianajaja Mathew Rosengart taas on aikaisemmin sanonut, että Jamie on vältellyt valaehtoista kuulemista yli viiden kuukauden ajan.

”Herra Spears voi juosta, muttei piiloutua ikuisesti lakisääteisiltä velvoitteiltaan. Sen jälkeen, kun hän käytti tyttärensä rahoja yli 13:n vuoden ajan, Spearsin on nyt itse maksettava omat lakikulunsa”, Rosengart kirjoitti.

Jamien kerrotaan suostuneen kuulusteltavaksi, mutta ainoastaan kotikaupungissaan Kentwoodissa, jossa myös Britney on syntynyt ja kasvanut. 

Britneyn holhous päättyi virallisesti marraskuussa 2021 ja se ehti kestää 13 vuotta. Hän on kertonut myös oikeudessa muun muassa tulleensa pakotetuksi työskentelemään Las Vegasissa, ja että häneltä oltiin evätty oikeus avioliittoon ja lastenhankintaan. Britney on myös sanonut, että hänet on holhouksen aikana pakotettu käymään terapiassa ja käyttämään esimerkiksi ehkäisyä vasten tahtoaan.

Seuraava Spearsien välinen oikeuskuulustelu nähdään 13. heinäkuuta.

(kuva: AOP / EPA-EFE)

Lue myös: Lähteet kertovat Britney Spearsin antaneen turvatiimilleen potkut - syynä eksän tunkeutuminen häihin

Lue myös: Britney Spears ja Sam Asghari solmivat avioehdon - pop-tähti suojaa miljoonien omaisuuttaan

Lähteet: People, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat