Kuva: AOP

Julkisuuden henkilöt ottivat kantaa Yhdysvaltain aborttilakiin - "Itsenäisyyspäivä on peruttu"

05.07.2022 19:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän juhlintaa varjostaa hiljattain kumottu laaja aborttioikeus. Tunteet kuohuivat juhlapäivänä sosiaalisessa mediassa.

Yhdysvalloissa vietettiin itsenäisyyspäivää heinäkuun 4. päivä. Kansallinen pyhäpäivä on yhdysvaltalaisille suuri juhlapäivä, mutta maata hiljattain kuohuttanut aborttilain muutos on luonut synkän varjon päivän ylle.

Useat julkisuuden henkilöt ovatkin jakaneet Anita Elizabeth Bittonin Instagram-julkaisun, jossa julistetaan itsenäisyyspäivän olevan peruttu. Bitton tunnetaan Entablishment Casting -mallitoimistostaan.

"Neljäs heinäkuuta on peruttu itsenäisyyden puutteen vuoksi. Ystävällisin terveisin, naiset", julkaisussa kirjoitetaan.

Julkaisua ovat jakaneet omalla sosiaalisen median tilillään muun muassa tosi-tv-tähti Kim Kardashian, 41, ja hänen äitinsä, manageri Kris Jenner, 66.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Laulaja Katy Perry, 37, ilmaisi mielipiteensä itsenäisyyspäivästä Twitterissä. Hän aloittaa twiittinsä viittaamalla oman Firework-kappaleensa sanoituksiin.

"'Kulta olet ilotulitus' on täysi kymppi, mutta Yhdysvalloissa naisilla on vähemmän oikeuksia kuin tähtisädetikulla", artisti kirjoittaa julkaisussaan.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yhdysvalloissa kumottiin kesäkuussa korkeimman oikeuden päätöksellä laaja aborttioikeus. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että osavaltiot saavat itse päättää omasta aborttikäytännöstään. Lakimuutoksen myötä useat osavaltiot ovatkin kieltäneet osittain tai kokonaan abortin tekemisen.

Lue myös: Pink lähetti viestin aborttipäätöksen kannattajille: 'Älä enää kuuntele musiikkiani ja painu v*ttuun'

Lue myös: Halsey kertoo saaneensa kolme keskenmenoa ennen poikansa syntymää - "Abortti pelasti henkeni"

Lue myös: Billie Joe Armstrong sanoo muuttavansa pois Yhdysvalloista aborttipäätöksen myötä: "V*tut Amerikasta"

Lähde: Toofab

Kilpailut

Uusimmat