Kuva: AOP / EPA-EFE

Amber Heardin vaatimus tuomion kumoamisesta on hylätty - väärä valamies ei riittänyt perusteeksi

14.07.2022 10:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä vaati hiljattain saamansa tuomion kumoamista, sillä hänen mukaansa valamiehistössä oli sinne kutsumaton jäsen.

Voit myös kuunnella artikkelin alta sekä Podplaysta.

Näyttelijä Amber Heardin, 36, hakemus hiljattain saamansa kunnianloukkausoikeudenkäynnin tuomion kumoamisesta on hylätty. Tuomari hylkäsi näyttelijän hakemuksen siitä huolimatta, että yksi oikeudenkäynnin valamiehistä oli eri henkilö kuin valamiehistöön oli alun perin kutsuttu.

Oikeudenkäynnin tuomarina toimineen Penney Azcaraten mukaan kyseinen valamies on muiden valamiesten tavoin toiminut ohjeiden ja sääntöjen mukaisesti, joten tuomiota ei tulla kumoamaan.

Heard tuomittiin kuusi viikkoa kestäneen kunnianloukkausoikeudenkäynnin päätteeksi maksamaan entiselle puolisolleen, näyttelijä Johnny Deppille, 59, vahingonkorvauksia lähes kymmenen miljoonan euron edestä.

Heard pyysi tuomarilta oikeuden päätöksen kumoamista, sillä hänen mukaansa yksi valamiehistön jäsenistä oli eri henkilö kuin olisi kuulunut olla.

Heardin asianajajien mukaan valamiehistöstä koostetusta listauksessa erään jäsenen kerrottiin olevan 77-vuotias, mutta valamiehistöön liittyi 52-vuotias samanniminen henkilö, joka asui samassa osoitteessa kutsutun kanssa.

- Henkilö, joka osallistui oikeudenkäyntiin, oli selvästi nuorempi henkilö. Näin ollen 52-vuotiasta henkilöä, joka istui kuuden viikon mittaisen oikeudenkäynnin ajan valamiehistössä, ei oltu koskaan kutsuttu valamiehistöön, asiakirjoissa todettiin.

Deppin puolen mukaan kiistanalaisena oleva valamiehistön jäsen on ollut pätevä toimimaan valamiehistössä. Deppin puoli myös huomautti, että niin tuomioistuin kuin myös molempien osapuolten asianajajat ovat tutkineet valamiehistön jäsenen muiden valamiesten tavoin. Lisäksi Deppin puoli huomautti vastineessaan, että Heardin heinäkuun 8. päivä jättämä hakemus oikeudenkäynnin mitätöinnistä jätettiin seitsemän päivää tuomioistuimen asettaman määräajan jälkeen.

Depp haastoi entisen puolisonsa oikeuteen kunnianloukkauksesta. Heard kirjoitti vuonna 2018 The Washington Post -julkaisuun artikkelin, jossa kertoi joutuneensa perheväkivallan uhriksi. Vaikka Heard ei koskaan nimennyt Deppiä artikkelissaan, Deppin mukaan artikkeli vaikutti vahingollisesti hänen uraansa näyttelijänä. Kuuden viikon mittainen oikeudenkäynti tuli päätökseensä kesäkuun alussa.

Heardilla on edelleen mahdollisuus valittaa tuomiostaan muutoksenhakutuomioistuimeen.

Voit lukea oikeudenkäynnistä aiemmin kirjoitetut uutiset täältä.

Lue myös: Johnny Depp jätti vastauksen Amber Heardin pyyntöön tuomion kumoamisesta - "Hänellä ei ole perusteita"

Lue myös: Amber Heardin mukaan yksi valamiehistön jäsenistä oli väärä henkilö - vaatii uutta oikeudenkäyntiä

Lue myös: Amber Heard hakee tuomionsa kumoamista - "Hänellä on siihen erinomaiset perusteet"

Lähteet: Hollywood Life, CBS News

Kilpailut

Uusimmat