Kuva: Niko Tiainen

Niko Saarinen saavutti unelmansa - aloittaa radion aamujuontajana yhdessä Julianna Jokelan kanssa

10.08.2022 12:00 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Juontajakaksikon mukaan studiossa voi tapahtua mitä tahansa kun heidät laitetaan samaan studioon. Viime kerralla toinen juontajista päätyi muun muassa luettelemaan oman puhelinnumeronsa suorassa lähetyksessä.

Tosi-tv:stä radiojuontajaksi ponnistanut Niko Saarinen on saavuttanut unelmatyönsä radiossa: hän aloittaa radiokanava NRJ:n aamujuontajana yhdessä juontaja Julianna Jokelan kanssa. Jokela juonsi aiemmin NRJ:n iltapäivän Afterwork-ohjelmaa yhdessä Niko Nousiaisen kanssa.

- Kun kuulimme asiasta, niin ensimmäinen kysymys oli, että 'ootko aamuihminen?' Julianna vastasi, ettei ole, johon vastasin 'en mäkään', Saarinen toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

- Katsotaan, kuinka usein olemme sitten yhtä aikaa studiossa, Jokela vitsailee.

Molemmat myöntävät, että elämänrytmi tulee muuttumaan uuden työn myötä. Varhaiset aamuherätykset eivät ole kummallekaan tuttuja.

- Elämänrytmihän muuttuu. Se on laitettava uusiksi, Saarinen toteaa.

Saarinen kertoo, ettei ole aiemmin suostunut tekemään töitä aamuisin, sillä iltaan painottuvat työt ovat tuntuneet juontajasta luontevammilta.

- Olen luovimmillani iltaisin, hän paljastaa.

Saarinen näkee muutoksessa kuitenkin mahdollisuuden. Hänen mukaansa uusi elämänrytmi voi olla juuri sitä, mitä elämään onkin kaivannut.

Tavoitteena aamujuontajan pesti

Jokela on työskennellyt radiojuontajana vuosien ajan. Hän aloitti uransa työharjoittelina, jonka jälkeen hänelle tarjottiin mahdollisuutta omaan ohjelmaan. Parikymppinen Jokela tarttui tilaisuuteen, jonka jälkeen hän on työskennellyt niin NRJ:n aamupäivälähetyksessä kuin iltapäivissäkin.

Saarinen sen sijaan on pyrähtänyt vuodessa iltajuontajasta aamulähetyksen juontajaksi. Vuosi sitten Saarinen juonsi yhdessä juontajana ja somevaikuttajana tunnetun Rosanna Kuljun kanssa NRJ:n iltalähetystä. Pestin jälkeen Saarinen siirtyi viikonloppujuontajaksi. Nyt edessä on jälleen uusi pesti.

Big Brother -ohjelmasta vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä tunnetuksi tullut Saarinen kertoo, ettei olisi voinut kuvitellakaan etenevänsä näin nopeasti.

- Muistan viime marraskuussa käyneeni pomojeni kanssa keskustelun, että aamuradio on se, mitä lähden tavoittelemaan, ja nyt sen saan. Kyllä tämä on ihan mahtavaa, Saarinen kertoo.

(kuva: Niko Tiainen)

Varhaiset aamut pelastaa hyvä työpari

Saarinen ja Jokela ovat juontaneet aiemminkin yhdessä radiolähetystä.

- Olemme tehneet Nikon kanssa kertaalleen yhdessä lähetystä. Olimme silloin Tahko-juhannuksessa. Sehän päätyi siihen, että luettelin oman puhelinnumeroni suorassa lähetyksessä, Jokela paljastaa.

- Tämä tulee varmaan olemaan sitä, mitä aamuista voi löytyä. Ihan sekopäistä meininkiä, Jokela jatkaa.

- Jotta herää tuohon aikaan aamulla, on oltava todella sekopäinen työkaveri, joka pitää sinut hereillä, Saarinen pohtii työparin merkitystä.

Kaksikko haluaa tuoda aamulähetyksiin mukanaan vaaran tuntua ja rohkeita irtiottoja. Saarinen täsmentää, että he tulevat mahdollisesti ylittämään sallittuja rajoja ajoittain.

- Mennään välillä vähän viivan yli. Sitten saamme todennäköisesti huudot lähetyksen jälkeen, jotta tiedämme hieman himmata sitten seuraavana aamuna, Saarinen paljastaa kaksikon suunnitelmista.

- Kyllä meillä tulee olemaan sellaisia ohjelmaosioita, joissa laitamme itsemme oikeasti likoon, Jokela täsmentää. Hän ei kuitenkaan halua paljastaa liikoja tulevista lähetyksistä.

Saarinen ja Jokela aloittavat NRJ:n aamulähetyksen juontajina maanantaina 15. elokuuta. Ohjelma on kuunneltavissa radiosta sekä Radioplaysta suorana klo 6-10.

Koko haastattelu on kuunneltavissa alta sekä Podplayssa. Haastattelussa Jokela ja Saarinen kertovat muun muassa siitä, mikä radiojuontajan työssä viehättää.

Lue myös: Niko Saarinen sai unelmapestin radiosta - "Studiossa voi tapahtua ihan mitä tahansa"

Lue myös: Niko Saarisen suuri ammatillinen haave toteutuu: "Kuin lottovoitto"

Lue myös: Radiojuontaja puhuu naisten lähettämistä alapääkuvista - kuuntele hulvaton pätkä lähetyksestä

Voice.fi, NRJ ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat