Kuva: AOP

Erika Vikman kertoo tulleensa selkään puukotetuksi musiikkialalla: "Mielistelijöiden ala"

13.09.2022 19:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Vikman kertoo, että kuulee usein Kikka-vertauksia.

Muusikko Erika Vikmanin, 29, uusi kappale Kateus kuullaan myös pian ilmestyvän Kikka-elokuvan tunnuskappaleena. Kikka on ollut Vikmanille aina tärkeä inspiraation lähde, mutta hän saa toistuvasti edesmenneeseen artistiin liittyen myös negatiivisia viestejä.

Vikman kertoo Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa kuulleensa lukuisia kertoja toisten ihmisten suusta, että hän ei tule koskaan olemaan kuin Kikka. Muusikon mielestä sen kaltaiset lausahdukset ovat turhia.

- Pointti ei ole, että haluaisin olla hän, vaan olen ammentanut häneltä asioita, joita on kiva käyttää ihmisten viihdyttämisessä, Vikman oikaisee.

Vikman ei kuitenkaan välitä, vaikka osa ihmisistä pahoittaisi mielensä, kun hän tekee joitain asioita samoin kuin Kikka. Hän kertoo tärkeintä olevan, että esimerkiksi Kikan tytär fanittaa Vikmanin uraa.

- Ihaninta on, että Kikan tytär Sanni on ollut muhun paljon yhteydessä, käynyt katsomassa mun keikan ja sanonut, että äiti olisi tästä hyvin iloinen. Sanni kannustaa mua tähän, ja se on mulle tärkein juttu, että Kikan oma tytär fanittaa mun meininkiä, Vikman kuvailee.

"Yleistä, että sama ihminen taputtelee ensin selkään"

Vikman jatkaa, että ilkeily ei rajoitu pelkästään kuulijoiden mielipiteisiin. Hänen mukaansa koko musiikkiala on täynnä selkään puukottamista. 

- Se on tosi yleistä, että sama ihminen taputtelee ensin selkään ja sitten kun kääntää selkänsä, heti puukkoja on lentämässä. Se on ihan perusjuttu. Koko ala on mielistelijöiden ala, Vikman tiivistää.

Kaikesta huolimatta hän on onnellinen, että pystyy elättämään itsensä musiikilla, se kun ei ole mikään itsestäänselvyys. Hän myös painottaa henkilökohtaisten tukiverkkojen tärkeyttä jaksamisen kannalta. 

- Mun täytyy olla jollain tavalla hullu, että olen voinut itseni laittaa tähän soppaan. Mulla on todella hyvä ammatillinen tiimi ja henkilökohtaisessa elämässä tukiverkko, jonka avulla voin heittää artistiviitan pois ja olla tavallinen maatiaiskissa.

Vikman myös osaa suhtautua ikäviin kohtaamisiin huumorilla.

- Kaikessa mielipuolisuudessaan onhan tämä upeaa, että saa itsensä elättää tällä tyylillä. Ja siihen on kolikon kääntöpuoli eli loka ja paine, jotka täytyy kestää. Mielestäni on hauskaa hämmentää, se on mulle pientä viihdettä, Vikman kertoo.

Lue myös: Erika Vikman esittää räiskyvän Kikka! -elokuvan tunnusbiisin - kuuntele uutuuskappale

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat