Kuva: YOUTUBE

Toimittaja Aleksi Rantamaa avautuu kärsineensä rankasta alkoholismista: "Olin hyväksynyt kohtaloni"

25.02.2023 16:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Rantamaa kertoo YouTube-kanavallaan kamppailleensa alkoholiongelman kanssa. Nyt toimittaja on viimein raitistunut.

Yle Kioskin toimittaja Aleksi Rantamaa, 29, on avautunut YouTube-kanavallaan Aleksi Rantamaa - Yle Kioski hyvin henkilökohtaisesta aiheesta. Rantamaa on tehnyt aiheesta videon, jossa hän paljastaa olevansa alkoholisti ja kärsineensä alkoholin liikakäytöstä jo vuosia. Hän kertoo videolla avoimesti omakohtaisista kokemuksistaan sekä siitä, mikä lopulta johti päätökseen laittaa korkki kiinni. 

Alkoholiin Rantamaa kertoo tutustuneensa jo teini-ikäisenä ja ensimmäiset kännit päättyivätkin oksenteluun. 

- Siinä hetkessä ei käynyt mielessäkään tämän aineen mahdollisuus kuristaa minut lähes toimintakyvyttömäksi ihmisen kuoreksi, joka ei nähnyt valoa tunnelin päässä useampaan vuoteen, Rantamaa sanoo.

Toimittaja kertoo alkoholin kulutuksen olleen runsasta ja sen avulla pystyi ikään kuin pakenemaan oikeaa elämää. 

- Menneet vuodet ovat totaalisen sumuverhon peitossa. Päivät toisensa jälkeen toistivat samaa kaavaa: tietokone, kalja ja pakeneminen. Jokainen eilinen oli tuleva huominen. Omalla tavallaan se ei edes haitannut, sillä olin hyväksynyt kohtaloni. 

Rantamaan mukaan avain uudenlaiseen elämään oli oman halun ja tahtotilan löytyminen. Kun valaistuminen omaan toimintaan lopulta heräsi, katseli Rantamaa epäuskoisena menneisyyttään ja kulutettuja vuosia: näinkö minä olen elänyt? 

Matka kohti raitistumista tapahtui puolivahingossa, vaikka ajatukset omasta ongelmakäytöstä olivatkin kyteneet pinnan alla jo pidempään. Rantamaa kertoo tehneensä eräänä päivänä päätöksen, ettei hän juo ennen kuin seuraava palkkapäivä on koittanut. Rantamaa ei tiennyt, että tuossa hetkessä tehty päätös tulisi muuttamaan hänen elämänsä suunnan. Hetkeä myöhemmin toimittaja törmäsi tilanteeseen, jossa alkoholia tarjoiltiin. Hän kieltäytyi ensin tarjoiluista, mutta päätti lopulta pyörtää päätöksensä ja maistaa alkoholia. Rantamaa huomasi kuitenkin yllätyksekseen juomisen tuntuvan vastenmieliseltä. Matka kohti raitistumista sai alkaa.

Toimittajan mukaan muutamien mutkien jälkeen aivot tuntuivat päivittyvän kuin uuteen ohjelmistoon. Rantamaa heräsi todellisuuteen, jossa hänellä tuntui olevan hyvä olo selvin päin. Korkki oli lopullisesti laitettu kiinni. 

- En ole kertaakaan kokenut pakottavaa tarvetta juoda alkoholia. Sitä samaa tarvetta, jonka kanssa elin vuosia ja joka oli tuhota elämäni. Se tarve on kokonaan tiessään, Rantamaa iloitsee. 

Voit katsoa koko videon alta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Käärijän UMK-hittibiisi käännettiin viittomakielelle - video kerää huimaa suosiota somessa

Lue myös: Hollywood havittelee Sisu-ohjaaja Jalmari Helanderia - "Olen aika varovainen"

Lue myös: Niko Saarinen muistelee: Tulistui asiakkaalle ja heitti suklaalevyllä

Lähde: YouTube / Aleksi Rantamaa - Yle Kioski

Kilpailut

Uusimmat