Työntekijät hölmöilevät Facebookissa – taas potkut!

27.10.2009 13:56 - Eeva Rajala

Facebookin käyttö synnyttää riitoja ja riidat puolestaan työllistävät ammattiliittoja. Palvelualojen ammattiliitto on saanut hoidettavakseen tapauksen, jossa työntekijä sai potkut haukuttuaan pomoaan Facebookissa, kertoo Yle.

Tapauksessa yhtenä irtisanomisen perusteena mainittiin, että työntekijä oli haukkunut työnantajaa. Kommentit päätyivät pomon todistusaineistoksi ilmeisesti työntekijän Facebook-kaverin tulostamina.

- Ne olivat sellaisia haukkuja, mitä voit kaverin kanssa sanoakin, kun työnantaja ottaa päähän. Mutta jos kirjoitat ne jonnekin, kyllä ne aika lailla sellaisia haukkuja olivat, mistä voisi kunnianloukkauksesta saada sakot, kuvailee PAMin Pirkanmaan aluepäällikkö Niina Koivuniemi Ylelle.

Koivuniemen mukaan kannattaa miettiä kolme kertaa, ennen kuin jakaa Facebookin kaltaisessa sosiaalisessa mediassa tuntemuksensa työnantajan käytöksestä. Liiton aluepäällikön mukaan erityisesti nuoret työntekijät eivät aina ymmärrä, että Facebookissa ei kannata kertoa mitä tahansa.

- Facebook-kirjoitus ei ole kahdenvälinen sähköposti tai kahvipöytäkeskustelu. Kirjoittamastaan voi joutua vastuuseen. Ei riitä, että sanoo, en tarkoittanut, muistuttaa Koivuniemi.

Kerroimme aiemmin, miten Britanniassa naistyöntekijä sai potkut haukuttuaan suorin sanoin pomoaan Facebookissa.

Kilpailut

Uusimmat