Kuva: Aito Media Oy / Yle

Parisuhdeväkivaltaa kokenut Meiju Koskela avoimena suosikkiohjelmassa - 'Alahuuli tikattiin'

06.04.2023 20:15 - Elsa Silvan

Sinkut paljaana -ohjelman kolmannen kauden sinkuista yksi on kokenut parisuhdeväkivaltaa, toinen sairastanut anoreksiaa sekä yksi on seksityöläinen. Naiset rikkovat ennakkoluuloja sekä kannustavat toisiaan.

Sinkut paljaana -seurantarealityssa monet julkisuudesta tutut naiset menevät kolmen eri ihmisen kanssa sokkotreffeille ilman meikkiä tai muutakaan ehostusta ulkonäköpaineiden alla.

Ohjelmaa juontaa Yle Kioskin Emma Karasjoki, joka toimii naisten tukena ja on tuonut naisten ulkonäköpaineita ja haasteita esiin jo pidemmän aikaa. Kolmannen kauden sinkkunaiset ovat kauneusalalla työskentelevä tv-stä tuttu Meiju Koskela, vuoden 2021 Wellness-mallikilpailun voittaja Roosaliina Sunikka, seksi- ja erotiikka-alalla toimiva Melissa Stén, somesisältöä tekevä äiti Jonna Merta, eläinten pelastustyötä rakastava Lola Pähkinämäki, sekä laulajatanssija Sofia ”Fiia” Mäkinen.

Ohjelman tavoitteena on saada sosiaalisesta mediasta tutut naiset pääsemään yli peloistaan ja olemaan haavoittuvaisia uusien ihmisten edessä, sekä rikkomaan muiden ennakkoluuloja heitä kohtaan.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Meiju Koskelaan. Koskela on kohdannut edellisessä suhteessaan väkivaltaa ja hänen ex-kumppaninsa tuomittiin viime kesänä pahoinpitelystä. 

- Siinä oli väkivaltaa väkivallan kaikissa muodoissa, Koskela kertoo ohjelmassa. 

- Minua heitettiin puhelimella kasvoihin, jonka takia minulta aukesi alahuuli ja siihen laitettiin monta eri tikkiä, hän jatkaa. 

Koskela kertoo olevansa läheisriippuvainen ja hänen oli vaikea päästää suhteestaan irti kaikesta huolimatta. Nyt Koskela etsii hauskaa seuraa sekä hän haluaa nähdä, että hyviä ihmisiä on olemassa.

Meikinpoisto-osiossa sinkkujen täytyy puhdistaa naamansa sekä pukeutua mitäänsanomattomaan kaapuun ja lähteä kolmille treffeille. Seuraavaksi he saavat karsia seuralaisia ja lopulta jää yksi, jonka kanssa kolmannet treffit toteutuvat. Kolmansiin treffeihin naiset saavat valita, tahtovatko he jatkaa ilman meikkiä vai meikin kanssa.

Miehiin kohdistuvasta väkivallasta puhutaan vähemmän kuin naisiin kohdistuvasta. Koskelan treffikumppani samaistuu hänen kokemuksiinsa ja on myös joutunut samankaltaisen kohtelun uhriksi.

Kolmannet treffit Koskela valitsee meikillä Jeren kanssa. Muut naiset seuraavat treffejä ruudun takaa ja elävät mukana sekä tsemppaavat toisiaan.

Jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa sekä Yle TV 2:lla.

Lue myös: Ajatuksia herättelevä reality Sinkut paljaana jatkuu uusin jaksoin

Kilpailut

Uusimmat