Kuva: Dionysos Films/Yle

Uudessa draamakomediassa törmäyskurssille joutuvat lääketiede ja psykologia, sekä vietit ja järki

27.06.2023 08:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Hormonit! -sarjan pääosissa nähdään Karoliina Blackburn ja Robin Svartström.

Johanna Vuoksenmaan ohjaama uusi draamakomediasarja alkaa Ylellä syksyllä. Hormonit! on kahdeksanosainen sarja, jonka keskiössä ovat nimensä mukaisesti hormonit ja niiden moninaiset vaikutukset iästä ja sukupuolesta huolimatta. 

Sarjan pääosassa nähdään gynekologina työskentelevä 47-vuotias Elena (Karoliina Blackburn), joka on tottunut aina löytämään ratkaisun kaikkien ongelmiin. Hän alkaa kuitenkin kärsiä oudoista oireista ja ja älykellokin kertoo unenlaadun huonontuneen niin paljon, että se vaikuttaa jo tarkkaavaisuuteen ja muistiin. Elena vakuuttuu olevansa kuolemansairas. Elämänsä käännekohdassa on myös julkisuudesta tuttu rakkausfilosofi, kirjailija ja psykoterapeutti Patrik, 55, (Robin Svartström). Puoliso on jättänyt hänet, ja hänen mielensä syöksyy syviin vesiin.

Elena ja Patrik kohtaavat tällä heikolla hetkellä ja päätyvät aloittamaan suhteen, joka vaikuttaa tuhoon tuomitulta. Elena on törmännyt täysin varautumattomana vaihdevuosiinsa, ja myös Patrikin masennuksen juuret saattavat olla hormonaalista perua, kuvaillaan Ylen tiedotteessa.

Sarjan jokaisessa jaksossa käsitellään jotain hormonia, oli kyseessä sitten hormonin puute, ylituotanto tai sen vaikutuksiin liittyvä epäily. Sarjan sivurooleissa nähdään Saga SarkolaAaro AirolaMinttu MustakallioMinea LångEmilia NeuvonenBisher SawanTiia Louste ja Eino Kantee.

Sarjan Ylelle on tuottanut Dionysos Films. Hormonit! ilmestyy Yle Areenaan 1. syyskuuta ja Yle TV1:llä sarjaa aletaan esittää 3. syyskuuta alkaen sunnuntaisin klo 21.05.

Lue myös: Syksyllä alkaa monta vauhdikasta uutuusohjelmaa - poimi vinkit talteen

Lue myös: Monet suosikkiohjelmat jatkuvat syksyllä uusin jaksoin - viihdettä, rikosta ja draamaa luvassa

Lue myös: Tove Janssonin klassikkokirjan filmatisoinnissa nähdään myös tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä

Kilpailut

Uusimmat