Kuva: Yle

Uudet Sinkut paljaana -osallistujat julki - mukana BB-tähtiä ja suosittu meemitaiteilija

07.12.2023 19:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Neljännellä kaudella puhutaan etenkin rahasta.

Sinkut paljaana -reality tulee taas. Ohjelmassa näyttävästä ulkonäöstään tunnetut naiset paljastavat treffikumppaneilleen meikittömät kasvonsa sekä avaavat itsestään myös salatun puolensa.

Neljännellä kaudella puhutaan rahasta. Sinkut avaavat kokemuksiaan siitä, miten raha vaikuttaa heidän käsitykseensä itsestään ja millaisia toiveita heillä on deittikumppanin suhteen. Kelpaavatko he itselleen ja deittikumppanilleen, jos oma talous on huonolla tolalla? Miten tilanne muuttuu, jos tekee seksityötä tai on työtön? Miten taloudellinen tilanne vaikuttaa parisuhteen rooleihin ja tasa-arvoon?

Ohjelman kuusi sinkkua on nyt julkistettu. Sarjassa nähdään kuusi erilaisista lähtökohdista tulevaa nuorta naista, joiden elämässä työ ja varallisuus tai varattomuus näyttäytyvät eri tavoin. Mukana ovat Sofia "Soffe" Tuomola, Alma TuuvaJasmiina "Jassu" YildizJanette "Nasty Von Nette" YlikomiSofia Saouri ja Zezibelle "Belle" Foncha.

Sarjan juontaa Emma Karasjoki

Tutustu kauden sinkkuihin alta:

Sofia ”Soffe” Tuomola, 28 vuotta

(kuva: Yle)

Heittäytyvä ja aurinkoinen Sofia, 28, kertoo elämästään avoimesti sosiaalisessa mediassa. Sofia on käyttänyt huomattavia rahasummia ulkonäkönsä muokkaamiseen. Hän on korkeasti koulutettu, ja työskennellyt aikaisemmin muotialalla. Sofia on monipuolinen viihdealan yrittäjä somessa, ja hän on esiintynyt reality-ohjelmissa sekä tehnyt myös seksityötä.

Sofia ei ole koskaan seurustellut. Hän viihtyy hyvin sinkkuna, mutta ihanan miehen löytyessä haaveissa on avioliitto, omakotitalo ja koira. Häntä jännittää kertoa deittikumppaneilleen seksityöstä, koska työhön liittyy paljon ennakkoluuloja.

Alma Tuuva, 31 vuotta

(kuva: Yle)

Yhteiskuntakriittinen ja sädehtivä Alma, 31, on taiteilija, joka rahoittaa elämänsä apurahoilla, tuilla sekä kirjoittaja-, esiintyjä-, ja taiteilijapalkkioilla. Alma on tunnettu meemitaiteestaan suositulla @pikakahvimemegirl -tilillä ja It Girls -taiteilijakollektiivin jäsenenä. Hän ei kaipaa perinteiseen työelämään, jossa palkkatyö vie vapauden. Hän kritisoi vahvasti työttömyyden stigmaa ja vallankäyttöä työelämässä.

Alma ei koe jääneensä mistään paitsi, vaikka elämä on ollut taloudellisesti köyhää jo lapsuudenkodista asti. Alma on ollut sinkkuna neljä vuotta, ja kokee tämän päivän deittailukulttuurin haastavana. Treffeiltä Alma odottaa kiinnostavia keskusteluja, mutta ei etsi itselleen elättäjää.

"Ihmiset, jotka ei tee perinteistä palkkatyötä, nähdään Suomessa laiskoina tai tyhminä", hän toteaa Ylen tiedotteessa.

Jasmiina ”Jassu” Yildiz, 26 vuotta

(kuva: Yle)

Räväkkä Jasmiina, 26, on yrittäjä ja realitytähti sekä supersuositun Nikotellen-podcastin suorapuheinen juontaja. 18-vuotiaana Jasmiinan rahankäyttö lähti pahasti lapasesta ja velkaa kertyi ulosottoon urakalla. Elämä muuttui kertaheitolla Jasmiinan voitettua Big Brotherin vuonna 2021. Voittorahoilla hän sai kuitattua velkansa.

Jasmiinan lapsuuden olot olivat vaatimattomat, eikä hän voinut aina luottaa siihen, onko kotona edes ruokaa. Hän joutui itsenäistymään aikaisin ja tottui pärjäämään yksin. Jasmiina arvostaa ahkeruutta ja on kova tekemään töitä. Jasmiinan unelmakumppani ei saa olla pihi.

"Mä rakastan rahaa, mä rakastan tehä sitä ja mä rakastan käyttää sitä."

Janette ”Nasty Von Nette” Ylikomi, 28 vuotta

(kuva: Yle)

Näyttävä ja rohkeasanainen Janette, 28, on eroottinen taiteilija ja domina. Hän on rakentanut imperiumiaan kymmenen vuotta ja tienaa myös fetish- ja glamourmallina.

Janette harjoittaa myös findomia eli taloudellista dominointia, missä häntä palvovat "alamaiset" lähettävät hänelle vapaaehtoisesti lahjoja, palvovia viestejä sekä rahaa.

Romanitaustainen Janette kokee, että sateenkaari-ihmisten ääni ei ole vielä tarpeeksi vahva Suomen romaniyhteisön sisällä. Janette on elänyt pitkään avoliitossa miehensä kanssa. Nyt Janette etsii non-monogaamiseen suhteeseen vahvatahtoista naista.

Sofia Saouri, 31 vuotta

(kuva: Yle)

Energinen Sofia, 31, on tuttu Tiktokista ja tekee töitä asiakasneuvojana. Hän on peruskoulun jälkeen aloittanut useita koulutuksia, mutta ne ovat aina jääneet kesken. Sofian elämää varjostaa velka, jonka hän on kerryttänyt itselleen pikavipeillä 20-vuotiaana. Sofia on aurinkoinen, kannustava ja loputtoman energinen bilehile, joka pitää huolen siitä, että kaveriporukalla on aina jotain kivaa tekemistä.

Sofia toivoo, että nuorille opetettaisiin enemmän taloustaitoja. Hän kertoo avoimesti tilanteestaan, koska haluaa vähentää ihmisten häpeää talousongelmistaan. Iloinen Sofia etsii matkustelusta nauttivaa ja elämään heittäytyvää miestä.

Zezibelle ”Belle” Foncha, 25 vuotta

(kuva: Yle)

Zezibelle, 25, on Miss Afro Diaspora Finlandin 1. perintöprinsessa vuodelta 2022 ja ammatiltaan lähihoitaja. Kesken opintojen Zezibelle huomasi olevansa raskaana ja tuli äidiksi 18-vuotiaana.

Alunperin Kamerunista kotoisin olevalla Zezibellellä oli opintolainaa ja taloudellisia vaikeuksia, mutta äitiys muutti hänen elämänarvojaan. Zezibelle on ponnistellut saadakseen elämänsä tasapainoon ja hän haaveilee mallin töistä sekä vakavaraisesta elämästä.

Zezibelle toivoo tapaavansa deiteillä miehen, joka on ahkera, tienaa enemmän kuin hän ja osaa pitää taloutensa kunnossa.

"Mä otin pikavippejä, enkä tajunnut kuinka nopeasti se summa kasvaa."

Sarjan neljäs tuotantokausi 1.1.2024 Yle Areenassa ja 2.1.2024 alkaen Yle TV2:lla.

Lue myös: Hengaillaan-ohjelman uudet kilpailijat julki - mukana muun muassa Tuija Pehkonen ja Laura Friman

Lue myös: Kotimaisessa kauhuelokuvassa saarelta katoaa nuoria yksitellen - uutuuselokuvan tuore traileri julki

Lue myös: Paluun tekevän legendaarisen Levyraadin vakioraatilaiset ja juontaja julkistettiin

Kilpailut

Uusimmat