Kuva: Sanni Seppä

Erityisesti yksi asia Popedassa osoittautui haastavaksi Olli Hermanille - "Samalla ihanaa"

05.01.2024 20:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Herman kertoo myös mitä mieltä hän on siitä, ettei solistijulkistus miellytä kaikkia.

Voit myös kuunnella koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Popeda ilmoitti uudenvuodenpäivänä, että yhtyeen uudeksi solistiksi on valittu Olli Herman, 40. Herman tunnetaan suomalaisen Reckless Love -yhtyeen laulajana sekä ruotsalaisen Crashdïetin entisenä solistina. Hän on tehnyt myös soolouraa suomeksi. Nyt hän kuitenkin hyppää legendaarisen suomirock-yhtyeen remmiin mukaan Pate Mustajärven jättäydyttyä yhtyeestä.

- Todella hyvä fiilis, vähän pöllämystynyt ja ihmessäni olen edelleenkin tästä kaikesta, mutta samaan aikaan imarreltu ja otettu, laulaja sanoo innoissaan.

- Eihän tätä varmaan kukaan olisi voinut kuvitella, että Paten tilalle ketään koskaan palkataan tai pyydetään, vielä ainakaan puoli vuotta sitten. Sehän tässä eniten ihmetyttää ja pöllämystyttää, että miten se kunnia sattui just mulle. 

Herman kertoo tutustuneensa Popedan kitaristin Costello Hautamäen perheeseen hänen poikansa Alex Hautamäen kautta. Alex on toiminut Reckless Loven valohenkilönä ja soittanut vuodesta 2022 lähtien Popedassa bassoa. Hautamäen perhe on kuulunut Hermanin tuttavapiiriin ja ovatpa he törmänneet Costellon kanssa useasti keikoillakin. Viime kesänä Costello joutui etsimään tuuraajan soolokeikalleen sairastuttuaan flunssaan. Silloin Hermanin puhelin kilahti.

- Sitä kautta tuli vähän sellainen epävirallinen koelaulutilaisuus siinä samalla, Herman kertoo.

Hetki tuon jälkeen Hermanin puhelin soi uudestaan, kun Hautamäki pyysi häntä Popedan uudeksi solistiksi. Yhteisten bänditreenien jälkeen Hermanille näytettiin vihreää valoa ja asia lyötiin lukkoon syksyllä.

- Se kuulosti jo ekoissa treeneissä niin hyvältä, että kaikki oltiin sitä mieltä, että vau. Tämä oikeasti toimii. 

(kuva: Sanni Seppä)

Visusti pidetty salaisuus

Herman on joutunut pitämään Popeda-salaisuutta sisällään viime syksystä lähtien. Syksyllä spekulaatiot Popedan uudesta solistista lähtivät jylläämään ja sattuipa Hermaninkin nimi vilahtamaan lehtien palstoilla. 

- Kyllä se on heittämällä elämäni vaikein salaisuus, mitä olen joutunut tämän parikymmmenen vuoden urani aikana pitämään, laulaja sanoo.

Asia täytyi pitää visusti salassa jopa lähipiiriltä ja Herman joutui valehtelemaan jopa läheisille sukulaisilleen jäsenyydestä. 

- Tämän keissin kohdalla se kiinnostus on ollut niin järkyttävän suurta, että on joutunut laskemaan luikuria ihan puolipäivätyökseen. Ihmiset tulevat kyselemään niin paljon. 

Valehtelu päin naamaa meni kuitenkin läpi kerta toisensa jälkeen. Nyt salaisuuden paljastuttua reaktiot ovat olleet iloisia. 

- Tämä on sen verran positiivinen salaisuus pidettäväksi, että tämä luikurin laskettelu ei ole haitannut yhtään ketään. Enemmänkin se on ymmärretty ja naureskeltu, että kylläpä sulla hyvin piti pokka, Herman nauraa.

Salaisuuksien aika ei kuitenkaan ole vielä ohi, sillä monia kiinnostaisi tietää, miten Reckless Loven nyt käy? Tähän laulaja ei kuitenkaan anna vastausta - vielä.

- Tässä kun on syksyn harjoitellut Popeda-salaisuuden pitämistä, niin pidän tämänkin suhteen salaisuuden vielä. Lupaan asiasta kertoa vielä tammikuun aikana, hän vihjaa.

(kuva: Sam Jamsen)

Monia mielipiteitä

Solistijulkistus on ollut iso juttu niin mediassa kuin kahvipöytäkeskusteluissakin. Kaikkia uuden solistin valinta ei miellytä, mutta Herman ei aio jäädä murehtimaan moista. 

- En mä oikeastaan voi sitä miettiä sen enempää. Jos käyttäisin aikani sen vellomiseen, että mitä ihmiset ajattelevat minusta, niin en varmaan tekisi ikinä yhtään mitään, laulaja miettii.

Herman sanoo kuitenkin ymmärtävänsä ihmisiä, jotka ovat näreissään muutoksesta. Popedalla on pitkät juuret suomirockin historiassa ja Mustajärven vetämillä biiseillä on tärkeä paikka monen suomalaisen sydämessä. 

- Ihmisillä on täysi oikeus omaan mielipiteeseensä, hän toteaa.

Hermanin mukaan valtaosa palautteesta on kuitenkin ollut häkellyttävän positiivista.

- Olen törmännyt tälläiseen, että "yllättävää, mutta nyt kun tätä ajattelee, niin tämä on ihan luonnollinen ja looginen [valinta]", ja samalta se minustakin tuntuu. Minut on jotenkin valettu ihan samasta positiivisesta rock-energiasta mitä Popedan musiikki on. 

(kuva: Sam Jamsen)

Positiivisia haasteita

Isoin haaste bändiin hyppäämisessä on ollut Hermanin mielestä biisimateriaalin runsaus.

- Niitä hittejä riittää niin paljon, että vaikka soittaa 2 tunnin keikan, niin sieltä joutuu karsimaan. Kyllä se työstettävän materiaalin määrä on se isoin haaste.

Toinen iso haaste on Pate Mustajärven tulkinta, joka on olennainen osa yhtyeen kappaleita. Mustajärveä Herman ei kuitenkaan halua alkaa matkimaan, vaan omalla tyylillä mennään.

- Kyllä sinne piti omine buutseineen tallustella ja löytää se oma tapa tehdä ilman, että se melodialinja tai mikään muu siinä biisissä muuttuu liikaa. Se on haastavaa, mutta samalla ihanaa, koska se musa on vaan niin järkyttävän ihanaa soittaa ja laulaa. 

Yhtye vetää uudella kokoonpanollaan ensimmäisen keikkansa Tampereen Tavara-asemalla lauantaina 30.3.2024 ja sunnuntaina 31.3.2024. Ensimmäinen keikka myytiin loppuun alle kolmessa tunnissa ja suuren kysynnän vuoksi yhtyeelle oli järjestettävä toinenkin keikkapäivä.

- Koen olevani etuoikeutettu ihan joka hetki, kun tuota työtä pääsee tekemään, Herman sanoo hymyillen.

Lue myös: Pate Mustajärvi kommentoi spekulaatioita hänen ja Popedan jäsenten väleistä - "Paskapuhetta"

Lue myös: Mitä ystävät olivat mieltä Mustajärven päätöksestä jättää Popeda? Artisti kertoo

Lue myös: Pate Mustajärvi julkaisee kirjan - perustuu rokkarin päiväkirjamerkintöihin

Kilpailut

Uusimmat