Missikeisari: Kriteerit ovat ehdottomat

04.01.2010 18:04 - Katariina Näreaho

Missikeisari Eino Makunen kertoi Voicelle, että valintakriteerit Miss Suomi -kilpailuun osallistuville ovat ehdottomat. Myös kirjoittamaton sääntö kauneusleikkaus-kiellosta pitää.

Kauneuleikkaukset sallitaan osallistujilla ainoastaan silloin kun lääkäri on ne määrännyt. Makunen kertoo, että ulkomaisissa kauneuskilpailuissa kauneusleikkaukset ovat sallittuja, mutta Miss Suomi -kilpailussa niitä ei hyväksytä.

Kilpailijan täytyy täyttää kaikki valintakriteerien ehdot. Hänen täytyy olla hyvämaineinen Suomen kansalainen. Hänen täytyy olla naimaton eikä hän ole koskaan ollut avioliitossa. Kilpailijalla ei myöskään ole saanut olla koskaan lapsia. Hän ei ole saanut osallistua alastonkuvauksiin tai -esiintymisiin. Hän ei käytä tai ole koskaan käyttänyt huumeita.

Iältään osallistujan täytyy olla kruunauspäivänä 18-24. Hänen täytyy omistaa voimassaoleva Suomen passi. Lisäksi hänen täytyy olla vapaa sopimuksista tai sitoumuksista, jotka rajoittaisivat osallistumista kilpailuun ja siitä mahdollisesti sauraaviin edustustehtäviin.

Virallisia paino- ja pituusrajoja ei ole. Osakilpailuun osallistumiseen on kuitenkin asetettu pituuden alarajaksi 168cm. Sitä lyhyemmät voivat kuitenkin osallistua kuvakarsintojen kautta.

Miss Suomi 2010 -kilpailu nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaina 17. tammikuuta kello 19:30 alkaen.

Kilpailut

Uusimmat