He ovat olympiajoukkueen kovatuloisimmat

01.02.2010 09:32 - Katariina Näreaho

Vancouverin talviolympialaisissa kisaavien suomalaisurheilijoiden vuosituloista voi tehdä karun päätelmän: huippu-urheilija ei rikastu. Ei ainakaan kovin helpolla, kertoo Iltalehti.

Suomen olympiajoukkueen kovatuloisimmat vuoden 2008 verotietojen perusteella ovat maastohiihtäjä Virpi Kuitunen, lumilautailija Peetu Piiroinen ja alppihiihtäjä Tanja Poutiainen. Kuitusella vuosituloja oli reilut 346 000 euroa, kun taas Piiroinen tienasi lähes 207 000 euroa. Poutiaisella tuloja toissa vuonna oli hieman yli 180 000 euroa.

Muiden joukkueen jäsenten ilmoitetut vuositulot vaihtelivat muutamista kympeistä kymmeniin tuhansiin euroihin. Joidenkin urheilijoiden osalta verotuloja ei ollut lainkaan.

Vähiten tienasivat taitoluistelija Ari-Pekka Nurmenkari, jonka vuositulot olivat vaivaiset 44 euroa. Pikaluistelija Mika Poutala ja ampumahiihtäjä Mari Laukkanen tievasivat hieman yli 400 euroa.

SLU:n kehitysjohtaja Rainer Anttilan mukaan suomalainen huippu-urheilu on edelleenkin hyvin pitkälti kultaa ja kunniaa. Taloudellisesti urheilusta hyötyviä on harvassa. Eri lajeissa tulotaso on erilainen.

Kilpailut

Uusimmat