Brittitähti otti suuren riskin – sai siitä hyvästä Oscar-ehdokkuuden

06.03.2010 16:07 - Eeva Rajala

Brittinäyttelijä Colin Firth on viikonvaihteessa ensimmäistä kertaa elämässään ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi. Päärooli A Single Man -elokuvassa oli kuitenkin miehelle enemmän riski kuin varman päälle mietitty mahdollisuus.

Elokuvan ohjaajana toimii nimittäin Tom Ford -niminen mies. Muotimaailmaa seuraaville nimi on tuttu: hänet tunnetaan erityisesti suunnittelijana, joka auttoi Guccin nousuun 90-luvulla. Firth kertoo Suomen Kuvalehdessä miettineensä ensin, miksi noin hyvä muotisuunnittelija ja yksi maailman halutuimmista valokuvaajista yrittää vielä tehdä elokuviakin.

- Luettuani käsikirjoituksen ymmärsin, ettei elokuva tähtää vain visuaaliseen mielihyvään. Ei tämä ollut Fordille yritys tai tilaisuus kokeilla taitojaan, vaan hän todella halusi kertoa tämän tarinan, Firth sanoo lehdessä.

A Single Man -elokuva kertoo kirjallisuuden professorista George Falconerista. Hän on homoseksuaali ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa on juuri kuollut. Hän ei kuitenkaan ole tervetullut hautajaisiin.

Ei ainoastaan elokuvan ohjaajan takia, mutta Firthille itse roolikin oli jo pieni riski. Hän näyttelee aivan erilaisen roolin, joista hän on tunnettu. Hänet nimittäin on totuttu näkemään hurmurin roolissa romanttisissa elokuvissa ja monille hän on aina herran Darcy elokuvasta Ylpeys ja ennakkoluulo.

A Single Man -elokuva sai ensi-iltansa perjantaina. Firthin menestystä Oscar-gaalassa jännitetään varhain maanantaiaamuna, kun Nelonen näyttää gaalan suorana lähetyksenä.

Kilpailut

Uusimmat