Korealaistiedemiesten kova väite: Viina joka ei aiheuta krapulaa!

11.03.2010 10:23 -

Krapulaton viina on ainakin juhlimista rakastavan väestön toivelistan kärkipäässä. Ryhmä korealaisia tiedemiehiä on tehnyt keksinnön, joka tuo tämän höyryisen Graalin maljan ainakin vähän lähemmäs.

Chungnamin yliopistossa työskentelevien tutkijoiden keksintö perustuu hapen lisäämiseen alkoholijuomiin. Happirikastettu 20% alkoholia sisältävä juoma poistui koehenkilöiden elimistöstä noin 20-30 minuuttia nopeammin kuin tavallinen vastaava juoma.

Asiasta raportoineen io9-sivuston mukaan vaikutus myös kertautuu, jolloin lopputuloksena alkoholi poistuisi ihmisen elimistöstä puolet normaalia nopeammin. Käytännössä siis humalaisilta unilta herättäisiin juhlien jälkeen ilman krapulaa.

Ilmiö perustuu siihen, että ihmisen elimistö käyttää happea alkoholin hajoittamiseen ja  happirikastettu alkoholi häviää siksi nopeammin.

Tutkimus herättää myös paljon kysymyksiä. Millaisten juomien kanssa menetelmä toimii? Mitä makuhaittoja siitä on?

Kilpailut

Uusimmat