Missiorganisaatio näreissään Viivi Pumpasen puheista

06.04.2010 07:41 - Eeva Rajala

Miss Suomi Viivi Pumpanen kertoi viikonlopun Ilta-Sanomissa tienanneensa tähän mennessä missiorganisaation kassaan kymmeniätuhansia euroja. Miss Suomen vuotta on kuitenkin kulunut vasta kolme kuukautta ja nämä puheet harmittavat Finnartist Oy:tä.

Yksi kummastelijoista on missikeisari Eino Makunen, joka kertoo Iltalehdelle tarkastavansa raha-asiat firman laskutuspuolelta. Makusen lisäksi muun muassa keikkamyyjänä missiorganisaatiossa toimiva Noora Hautakangas ihmettelee liioittelua.

- Nyt ollaan vasta missivuoden alussa, joten tuollaisista rahoista ei voida puhua, Noora kertoo Iltalehdessä.

Viivi puolustelee lehdessä puheitaan sanoen, että jos plussataan sopimuksen lukuja, ne ylittävät kymppitonnin. Mutta tuolloinkaan ei kyllä puhuta Viivin mainitsemista kymmenistä tuhansista.

- Ja silloin puhutaan kymmenestätuhannesta, eikä kahdesta tai yhdestä tuhannesta...Ei kukaan viilaa pilkkua millään muutamilla tuhansilla. Loppupeleissä kaikki liksat ovat jokaisen henkilökohtaisia tuloja. Se on ihan sama, mitä niistä puhutaan, Viivi kertoo.

Ihmettelyä herättää myös Pumpasen puheet omista keikoistaan. Viivi on sanonut sopivansa itse 70 prosenttia keikoistaan, mutta Hautakankaan mukaan rahaa tuottavista keikoista noin 80 prosenttia on edelleen Finnartistin järjestämiä.

Pumpanen on lisäksi kertonut työtahtinsa olevan rankka. Missikoordinaattorin mukaan alkukiireiden jälkeen Viivillä on ollut kolme-neljä keikkaa viikossa. Makunen on yllättynyt kommenteista liittyen muun muassa vähäisiin yöuniin. Ilta-Sanomat kertoi taannoin neidon joutuneen sairaalaan väsymyksen aiheuttaman migreenin takia.

Kilpailut

Uusimmat