Lempieinekset loppu lakon takia? Muista vilkaista pakkaseen

22.04.2010 14:52 - Eeva Rajala

Elintarvikelakko saattaa tyhjentää kauppojen hyllyjä. Keittiömestarin ja Chez Dominique -ravintolan omistajan Hans Välimäen mukaan kannattaa ensimmäiseksi tarkastaa oma pakastin ennen ahdistumista.

- Itselleni pakkanen on sellainen hautausmaa, että sieltä tulee yllättäviäkin löytöjä joskus vastaan. Kun viimeksi kävin pakkaseni läpi, sieltä löytyi kaikenlaisia lihoja sun muita, Välimäki kertoo Voicelle.

Perinteiset kotiruoat ovat Välimäen mukaan kuitenkin aika helppoja tehdä, jos vain aineksia löytyy. Pakkasesta saattaa löytyä kaikenlaisia aarteita ja helmiä, mitkä tulevat tarpeeseen esimerkiksi lapsiperheissä.

- Yhtäkkiä jääkaappi onkin täynnä ruokaa, kun tyhjentää pakastimen ensin ja rupeaa katsomaan mitä sieltä löytyy. Tämä on hyvä aika tyhjentää pakastinta, sillä kohta alkaa kuitenkin pukata uutta pakastettavaa, mitkä voi sitten unohtaa sinne, Välimäki neuvoo.

Välimäki muistaa kyllä poikamiesaikansakin, kun jääkaapissa tai pakkasessa ei välttämättä ollut muuta kuin valo, mehua ja pari jääpalaa. Siinä kohtaa on hankalampaa ja on pakko mennä kauppaan katsomaan, mitä siellä on jäljellä.

Kilpailut

Uusimmat