Rötöstely ei kannata: Tässä muutama erikoinen syy saada sakkoja

12.05.2010 18:30 -

Sakkoja voi saada lähes mistä tahansa ja kuten sanotaan kaikki hauska on yleensä kiellettyä. Helsingin poliisista kerrotaan, että vaikka ihmiset saattavatkin syystä tai toisesta tehdä kummallisia asioita, kannattaa kuitenkin yrittää hillitä itsensä, sakko saattaa rapsahtaa helposti.

Jos mietit ennen joulua pääseväsi halvemmalla kaatamalla itse oman joulukuusesi kaupungin mailta, voit joutua maksamaan suuren summan jäädessäsi siitä kiinni. Yleensä kaupungin puun kaataminen ja siitä kiinni jääminen tuo mukanaan ainakin kuudet päiväsakot, kertoi poliisiylikomisario Jaakko Wallenius Voicelle.

Liikennemerkkien varastamisesta saa myös näpistysrikoksen alla kulkevan usean päivän päiväsakon.

Seksin harrastamisesta yleisillä alueilla voi myös napsahtaa päiväsakkoja. Tosin poliisi voi katsoa asiaa läpi sormien jos pariskunta harrastaa seksiä keskellä yötä, eikä aiheuta toiminnallaan pahennusta. Myös yleisillä paikoilla pahennusta aiheuttava viuhahtaminen tai virtsaaminen saa tekijän lompakon tyhjentymään.

Vaikka hätä ei lue lakia, lapsen kakkaamista puistoon voidaan katsoa vahingontekona. Pölyisen tai lumisen auton tuulilasiin solvaavan tekstin kirjoittaminen tulkitaan tietyissä tapauksissa kunnianloukkauksena tai herjauksena, kertoo Wallenius.

Järjestyslain mukaan koiran tulee aina olla taajamassa kytkettynä, joten halutessaan poliisi voi myös sakottaa vapaana juoksevan koiran omistajaa.

Kilpailut

Uusimmat