Kaljakellunta jälleen lauantaina – näin poliisi varautuu tapahtumaan

06.08.2010 15:08 -

Perinteinen Kaljakellunta-tapahtuma järjestetään jälleen huomenna, kun satunnainen määrä olutta juovia ihmisiä kelluu halvoissa kumiveneissä tai muissa kelluvissa välineissä pitkin Keravanjokea tai Vantaanjokea. Poliisi valvoo tapahtuman kulkua tänäkin vuonna.

Tänä vuonna kelluntaan lähdetään Keravanjoen ja Vantaanjoen risteyskohdasta. Päätöspiste on Pikkukosken uimarannalla Helsingissä. Lähtö tapahtuu kello 11:00-12:00 välillä.

Malmin poliisista kerrotaan Voicelle, että tapahtumaa valvotaan polkupyöräpoliisien voimin.

- Meillä on siellä polkupyöräpartio katsomassa, että tapahtuma sujuu rauhallisesti. Pienet pelastusvälineet on liitetty partion matkaan, komisario Jyri Hiltunen kertoo.

Myös pelastuslaitos on varautunut tapahtumaan.

Komisario Hiltunen kertoo, että kaljakellunnan kaltaiseen toimintaan liittyy luonnollisesti omat riskinsä.

- Kehottaisin välttämään päihtyneenä vesillä liikkumista noin ylipäätään, Hiltunen kommentoi.

Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, joten virallista lupaa tapahtuman järjestämiseen ei myöskään ole haettu tai saatu. Asiaa on käsitelty myös Vantaan käräjäoikeudessa syksyllä 2009, jolloin käräjäoikeus otti kantaa siihen, onko yleisötilaisuudella tai kokoontumisella järjestäjä, jos siitä sovitaan nettikeskusteluissa. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan kaljakelluntaa ei varsinaisesti järjestä kukaan, vaan ihmiset löysivät paikalle muun muassa kuulopuheiden ja nettikeskustelujen kautta. Oikeus katsoi tapahtuman kuuluvan kokoontumisvapauden piiriin.

Vaikka viranomaisten on käytännössä mahdoton turvata ja valvoa tapahtumaa, ei tapahtumassa ole sattunut onnettomuuksia vuosien 1997-2009 aikana.

Oletko mukana Kaljakellunnassa? - Lähetä kuvasi Kaljakellunnoista meille: musiikkiuutiset@voice.fi.

Kilpailut

Uusimmat