Auringonottajat vaarassa: Lasiseinäinen kovera hotelli tekee auringonvalosta 'kuolemansäteen'

29.09.2010 15:28 -

Las Vegasissa Nevadassa sijaitseva Vdara-hotelli on vaarallinen asukkailleen - ainakin jos nämä ottavat aurinkoa allasalueella.

AOL News kertoo, että koveran lasiseinän aiheuttama auringonvaloa tehostava vaikutus oli rakennusurakoitsijan ja arkkitehtien kiistanaihe jo ennen hotellin valmistumista vuonna 2008. Arkkitehdit olivat siis tietoisia allasalueelle osuvasta tehosäteestä, joka moninkertaistaa jo valmiiksi kuuman Nevadan auringon tehon.

Chigacolainen asianajaja Bill Pintas tunsi "kuolemansäteeksi" leikkisästi Star Warsin mukaan nimetyn ilmiön päänahassaan allasalueella. Mies kertoo, että tajusi yhtäkkiä päänahkansa kärventyvän, ja asettauduttuaan aurinkotuolille hänen jaloissaan ja selässään tuntui palava tunne jo 30 sekunnin makaamisen jälkeen.

Koska Pintas on sattumoisin yksityishenkilöiden saamia vammoja käsittelevä lakimies, hän näki dollarinkuvat silmissään, ja puhuu AOL Newsille mahdollisesta joukkokanteesta hotellin omistavaa MGM-yritystä vastaan.

Maanantaina paikalla oli jo käynyt Las Vegasin kaupungin edustajia tutkimassa, onko "kuolemansäde" todella nimensä veroinen. Antiikin tarujen mukaan Arkhimedes käräytteli vastaavilla polttolinsseillä vihollisten laivoja Kreikassa, mutta näiden tarinoiden todenperäisyyttä on myöhemmin hyvin vahvasti epäilty.

Lähde: AOL News

Kilpailut

Uusimmat