AL: Diili-kisaajien työvoimapolitiikka kauhistuttaa asiantuntijaa: Tällaista ei olisi pitänyt näyttää viihteenä

01.10.2010 16:45 -

Viime maanantaina MTV3-kanavalla nähty Diili-jakso sai ihmisten tunteet kuohumaan Aamulehden keskustelupalstalla. Asiantuntijan mielestä jaksossa käytettiin törkeästi työntekijöitä hyväksi.

Maanantaina nähdyssä Diili-jaksossa kahden joukkueen oli tarkoitus ansaita rahaa kevätsiivouksella. Naisten joukkue Amanda oli palkannut ikkunanpesijöiksi kymmenen ihmistä. Ikkunanpesijöille luvattiin töitä 5,5 tunniksi kahdeksan euron tuntipalkalla. Vain kuusi henkilöä ilmestyi paikan päälle, mutta työtä ei riittänytkään koko päiväksi. Suurin osa palkatuista oli maahanmuuttajataustaisia.

Toimihenkilöunioni TU:n sopimusalavastaavan Taru Reinikaisen mielestä ohjelmassa käytettiin törkeästi hyväksi siivoustyöhön palkattuja ihmisiä. Reinikaisen mukaan ohjelmassa rikottiin Työspimuslakia, sillä paikalle tulleille olisi pitänyt maksaa sovitut 44 euroa.

- Olen yhä sitä mieltä, ettei tällaista olisi pitänyt esittää viihteenä. Kilpailijat ovat olleet esimiestehtävissä. Heidän käytöksensä osoittaa, ettei tiedetä tai välitetä siitä, mitä saa tehdä ja miten ihmisiä kohdellaan. Ohjelmassa ei liioin tullut esille, että toiminta oli kaiken lisäksi laitonta, Reinikainen kertoi.

Lähde: Aamulehti

Kilpailut

Uusimmat