IL: Missi Essi Pöysti pyrkii eduskuntaan

17.12.2010 08:37 - Eeva Rajala

Miss Suomeksi viime vuonna kruunattu Essi Pöysti on pyrkimässä keväällä eduskuntaan, kertoo Iltalehti. Kokoomus saa näin lisää naiskauneutta ehdokasrivistöönsä.

Jo aiemmin Pohjois-Pohjanmaan kokoomus nimesi Jasmin Mäntylän ehdokkaakseen. Nyt Keski-Suomen piiri päätti asettaa ehdolle Pöystin. Pöysti kertoo lehdelle olevansa otettu siitä, että häntä kysyttiin mukaan.

- Mietin todella pitkään ja pyörittelin asiaa päässäni. Eniten mietitytti onko minusta kansanedustajaksi. Haluni päästä ajamaan lasten ja nuorten asioita ratkaisi lopulta, sairaanhoitajana työskentelevä Essi kertoo.

Pöysti sanoo, että politiikka on viime vuosina viihteellistynyt. Hänen mukaansa se ei ole pelkästään huono asia, sillä viihdejulkisuuden kautta poliitikot ovat tulleet ihmisille paremmin tutuiksi. Häntä ei pelota pyrkiä julkkiksena eduskuntaan.

- Kuinka monta missiä sinne on yrittänyt? Tarja Karpelan lisäksi? Ainakin hänellä on mennyt politiikassa varsin hyvin...Hän ei ole mikään poliittinen esikuvani, mutta täytyy nostaa hattua, että Miss Suomi on edennyt ministeriksi saakka.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat