Apua, ulkopuoliset voivat nähdä Facebook-chat -keskustelusi?

12.05.2011 07:00 - Rea Tallgren

Tietoturvayhtiö Symantec Corp varoittaa Facebookin käyttäjiä mahdollisista väärinkäytöksistä, mitkä pahimmillaan mahdollistavat ulkopuolisten seuraavan käyttäjien chat-keskusteluja.

Symantec Corpin kirjoituksessa spekuloidaan sitä, aiheuttavatko jotkin Facebook-mainokset turvallisuusriskin. Huhtikuuhun 2011 mennessä yhtiö uskoo yli 100 000 mainossovelluksen mahdollistaneen kolmansien osapuolien pääsyn käyttäjien tietoihin. Nämä tiedot sisältävät niin kuvat kuin profiilitiedotkin ja kaiken lisäksi kolmansilla osapuolilla on yhtiön mukaan mahdollisuus päästä käsiksi käyttäjien yksityiseksikin luokittelemiin kuviin ja chat-keskusteluihin.

Facebookin edustaja Malorie Lucich kuitenkin kieltää ongelman, ainakin siinä laajuudessa kuin se Symantec Corpin kirjoituksessa esitetään.

Facebookilla ei ole tietoa, että kolmansilla osapuolilla olisi ollut mahdollisuus päästä käsiksi käyttäjien tietoihin. Yhteistyökumppanimme eivät myöskään saa käyttää tai jakaa tietoa tavalla, joka on vastoin sääntöjämme, Malorie Lucich valaisee Facebookin kantaa asiaan.

Facebook on maailman suosituin sosiaalinen media, ja sillä on yli 500 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman.

Lähde: Reuters.com

Kilpailut

Uusimmat