Musikaalitähti: Kärsin ilmavaivoista

27.05.2011 21:00 - Rea Tallgren

Shrek-musikaali saa ensi-iltansa Lontoossa kesäkuussa ja harjoitukset käyvät jo kiivaina. Kun roolihahmoihin kuuluu kaksi jättiläistä ja monta metriä pitkä lohikäärme, ei valmisteluja voikaan jättää viime tippaan.

Shrek-animaatiot ovat saaneet maailmalla suuren suosion. Tarina kahdesta itsepäisestä vihreästä jättiläisestä, yksinkertaisesta Aasista ja kolmikon taistelusta oikeudenmukaisuuden puolesta on poikinut elokuvamaailmassa jo peräti kaksi jatko-osaa.

Shrek-musikaali perustuu ensimmäiseen elokuvaan, jossa katsojat saivat tutustua tuittupäiseen prisenssa Fionaan, joka oli noiduttu muuttumaan jätiksi aina öisin. Myös piereskelevä miespuolinen jätti, Shrek, sulatti katsojien sydämet ensimmäisessä osassa romuluisella ulkonäöllään mutta lämpimällä sydämellään. Tarinaa tahditti myös yksinkertainen ja alati puhuva Aasi.

Prinsessa Fionaa musikaalissa näyttelee Amanda Holden. Nainen on tullut tutuksi useita tv-rooleistaan, sekä tuomaroinnistaan Britain's Got Talentissa. Broadwaylla rooli on naiselle ensimmäinen seitsemään vuoteen.

- Fionan rooli on kuin tehty minulle. Monet prinsessat ovat vanhanaikaisia, turvautuvat aina mieheen ja odottelevat omaa onnellista loppuaan. Mutta Fiona on tulinen, hauska ja avoin, näyttelijä ylistää roolihahmoaan.

Näyttelijätär samastuu myös moniin muihin prinsessan ominaisuuksiin ja kertookin, että ihmisillä on turha kuva hänestä hienona naisena.

- Olen nenäkäs ja härski. Niin, ja on minulla myös ilmavaivoja, koska olen kasvissyöjä.

Naisella on outo veikkaus sille, miksi hän sai tavoitellun roolin prisenssa Fionana. Hän oli tullut koe-esiintymiseen moottoripyörätaksilla ja unohtanut kypärän päähänsä.

- Se taisi olla hyvin 'fionamaista'. En yrittänyt antaa sitä vaikutelmaa, mutta niin siinä taisi käydä.

Shrekiä musikaalissa esittää Nigel Lindsay. Lindsay on tullut tutuksi rooleistaan Hiljaisessa todistajassa ja Midsommer Murderissa. Nyt mies on heittäynyt täysillä hauskaan rooliinsa, mutta se ei käy ilman uhrauksia. Jättiläiseksi meikkaaminen kestää joka ilta kaksi tuntia ja Shrekin rooliasu on uskomattoman kuuma.

- Yritän tottua kuumuuteen, mutta se on hemmetin hankalaa. Yhdessä vaiheessa minulla oli rooliasuni alla jääpuku, jollaisia öljynporaajat käyttävät aavikolla. Mutta se päällä minusta tuntui että saan sydänkohtauksen.

Roolin vaativuudesta huolimatta mies on innoissaan musikaalin tekemisestä.

- Tämä on fyysisesti vaativin juttu, mitä olen ikinä tehnyt, mutta rakastan sitä. Yksistään se reaktio, minkä Shrek saa astuessaan lavalle on mahtavaa, näyttelijä hehkuttaa.

Lyhytkasvuista Lordi Farquaadia näyttelevä EastEnders-sarjasta tuttu Nigel Harman joutuu viettämään koko musikaalin polvillaan.

- Minua kiinnostaa aina roolit, jotka huvittavat minua. Ja tämä todella huvitti. Mutta valvoin roolini takia öitä. Mietin, mitä olen mennyt tekemään kun olen lupautunut näyttelemään polvillani.

Miehen rooliasussa Lordi Farquaadin jalat roikkuvat vatsan korkeudelta, ja näyttelijän jalat taas jäävät pitkän viitan alle piiloon.

- Tanssinumerot ovat yhtä tuskaa, mutta rakastan roolihahmoani. Hän on uskomattoman narsistinen mies, joka ei suostu ymmärtämään olevansa alle metrin mittainen.

Musikaalin lavasteisiin kuuluu muun muassa linna, jättikokoisia kirjoja, sekä silta. Kolmen karhun ja Lilleri Lallerin rooliasujen tekemiseen kului kolme kuukautta. Musikaalia varten valmistettiin lähes kolmesataa erilaista asua. Myös lähes kahdeksanmetrinen Lola-lohikäärme on vaikuttava näky. Violetin ja vaaleanpunaisen värinen lohikäärme sylkee tulta ja savua.

Erästä kohtausta varten Holdenin tulee vaihtaa rooliasunsa prisenssa Fionasta jätiksi reilussa minuutissa.

- Seison rintaliiveissäni ja kolme ihmistä on kimpussani yhtä aikaa. Yksi sutii naamaani vihreää maalia ja muut pukevat minua. Monesti lavalle mennessäni näen vihreää, sillä minulla on maalia silmissä.

Katso hauskat kuvat musikaalin harjoituksista tästä! (Daily Mail)

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat