Jari Litmanen: Perhe parasta vastapainoa urheilulle

20.06.2011 16:32 - Eeva Rajala

Veikkausliigassa HJK:n riveissä vaikuttava jalkapalloilija Jari Litmasen mukaan hänen päivänsä ovat melkoista aikataulutusta jalkapallovelvoitteiden takia.

Jari Litmanen selvensi Voicelle samalla, että viime vuosina omat lapset ovat olleet enemmän mukana Litin vapaa-ajassa. Mies on yrittänyt järjestää mahdollisimman paljon aikaa kotona, koska on perhettä ja pieniä lapsia. Litmasella ja hänen puolisollaan Ly Jürgensonilla on kaksi poikaa, 6-vuotias Caro ja 4-vuotias Bruno.

Jalkapallotähti myöntää myös, että kaikki harrastukset viimeiseltä noin viideltä vuodelta ovat jääneet ja perhe toimii nyt vastapainona jalkapallolle.

Joskus aikoinaan vielä harrastin jotain muutakin. Kävin mahdollisesti golfaamassa tai pelaamassa tennistä. Kyllä tässä enemmänkin jalkapallo on se harrastus. Valitettavasti se on myös melko aikaa ja energiaa vievää. Sitä on kutsuttu myös ammatiksi. Sanotaan näin, että kyllä se vastapaino on nyt perhe, Litmanen vakuuttaa.

Litin mukaan jalkapallo vaatii tietysti oman aikansa harjoittelun, matkustamisen ja otteluiden takia.

- Tietysti se vaatii myös lepoa ja palautumista. Mitä kokeneemmaksi ja vanhemmaksi tulee, niin sitä enemmän se vaatii palautumista, polven tähystysleikkauksesta toipuva Litmanen kertoo.

Litmanen on yksi uutta hyväntekeväisyyskalenteria tähdittävistä urheilijoista. Vähäosaisten lasten hyväksi töitä tekevä Hope Ry:n julkaisee kalenterinsa loppusyksystä. Litin lisäksi kalenterissa poseeraavat muun muassa Teemu Selänne, Amin Asikainen ja Jarkko Nieminen.

Kilpailut

Uusimmat