Tämä lause tietää miehen mielestä suhteen loppua

27.08.2011 19:04 - Rea Tallgren

Tutkimus todistaa, että miehet yleensä vain ahdistuvat naisten yrittäessä parantaa parisuhdetta. Varsinkin eräs lause saa miehet ärtyneiksi ja pelokkaiksi.

Missourin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan todella monet miehet ahdistuvat liiallisesta puhumisesta ja parisuhteen analysoimisesta. Miehet eivät tutkimuksen mukaan koe olevansa liian sulkeutuneita puhuakseen asioistaan, mutta listaavat ahdistuksensa syyksi sen, että asioista jauhaminen on heidän mielestään outoa, epämiellyttävää ja yksinkertaisesti hyödytöntä. Tämän vuoksi monen miehen inhokkilause onkin "Meidän pitää puhua."

How To Improve Your Marriage Without Talking About It -kirjan kirjoittajat Patricia Love ja Steven Stosny pyytävät naisia miettimään, kuinka moni mies innostuu kun nainen ehdottaa keskustelua. Suurimman osan suora reaktio on turhautuminen ja puolustavan asenteen ottaminen.

Kirjailijat selittävät tämän luonne-eron sillä, että naisilla ja miehillä on biologisten tekijöiden takia erilaiset tavat suhtautua stressiin ja läheisyyteen. Miesten mielestä keskusteleminen tarkoittaa sitä, että parisuhteessa on ongelmia j sitä kautta miehet kokevat olevansa epäonnistujia. Naisia puhuminen siis lohduttaa ja helpottaa, miehissä reaktio on päinvastainen.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat