Korvaako robotti ihmisen nyrkkeilykehässä?

12.10.2011 10:30 - Eeva Rajala

Suomessa joulukuun alussa ensi-iltaan tuleva toimintadraama esittelee ihmisille kenties tulevaisuuden urheilulajin: robottinyrkkeilyn.

Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa Real Steel -elokuvassa Hugh Jackman esittää entistä nyrkkeilijää, jonka ura kuihtui nyrkkeilyn mennessä tylsäksi. Ihmiset halusivat nähdä enemmän väkivaltaa ja tuhoa ja robottinyrkkeily sai alkunsa. Siinä kaksi kauko-ohjaimilla toimivaa tai ihmisen omaa liikettä kopioivaa robottia ottavat mittaa toisistaan jättimäisessä nyrkkeilykehässä.

Elokuva on saanut aikaa kysymyksen, voisiko tämä "urheilulaji" olla mahdollista tulevaisuudessa oikeasti. Nyrkkeilytoimittaja Kieran Mulvaney kertoo Discovery-kanavalle, että se voi olla täysin mahdollista ainakin jonkinlaisena väliaikashow'na. Mies ei usko, että robotit korvaisivat kokonaan nyrkkeilijät, sillä ihmiset haluavat nähdä verta ja hikeä.

- Nyrkkeilyssä on jotain alkukantaista, olkoon se sitten oikein tai väärin. Meidän dna:ssamme on jotain, mikä saa meidät nauttimaan taisteluista. En usko, että se korvautuu roboteilla, Mulvaney sanoo.

Discoveryn mukaan robottien puolesta puhuu ainakin se, että nyrkkeily on menettänyt kannatustaan lähiaikoina ja se on edelleen yhtä vaarallista kuin vuosia sitten.

Lähde: Discovery

Kilpailut

Uusimmat