Suomalaisohjaaja uransa merkkipaalusta: Tulipa tehtyä draamapläjäys

16.10.2011 23:07 - Eeva Rajala

Muun muassa Pahat pojat- ja Matti-elokuvien ohjaaja Aleksi Mäkelä on nyt ohjannut urallaan kymmenen pitkää elokuvaa.

Aleksi Mäkelä kertoo Voicelle, ettei itse ajattele asiaan niinkään numeroina, vaikka pitkä ura onkin jo takana. Toimittajien sitä hänelle hokiessa, mies on alkanut miettiä, että pitäisi kymmenennen elokuvan olla suurempi merkkipaalu.

- Jos nyt ajattelee, niin kymmenen on aika paljon. Kyllä tuossa on 20 vuoden aikana tapahtunut. En ajattele sitä niinkään kymmenentenä elokuvana vaan oikeastaan muulla tavalla erilaisena elokuvana, mitä aikaisemmin on tehnyt. Tulipa tehtyä sitten yksi draamapläjäyskin, Mäkelä kertoo.

Mäkelän kymmenes elokuva Kotirauha kertoo perheenisästä, jolla on salainen unelma. Samuli Edelmannin esittämä mies haluaa menestyä isänsä lailla, mutta kun kerran konkurssin tehnyt mies perustaa uuden yrityksen, niin asiat ovat jälleen huonosti.

Ohjaaja Mäkelä kertoo, että draama on hänelle on aina enemmän tai vähemmän kirosana. Se saattaa miehen mukaan johtua tunteesta, että draama on aina tylsää.

- Teininä, kun tuli esimerkiksi nuo videovuokraamot, niin aina kun meni katsomaan elokuvia, ja jos siellä selässä luki 'lajityyppi: draama', niin en minä ehkä tätä ota...Draamasta tulee mieleen aina sellainen, että siinä vaan puhutaan eikä tapahdu mitään. Mutta eihän se niin tietenkään ole, Mäkelä jatkaa.

Kotirauha-elokuva saa ensi-iltansa ensi viikon perjantaina 21. lokakuuta. Elokuvassa näyttelevät Edelmannin lisäksi Santeri Kinnunen, Katariina Kaitue, Kristo Salminen ja Aake Kalliala. Katso Kotirauha-elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat