IL: 80 vuotta täyttävä missikeisari ei väisty eläkkeelle

01.11.2011 07:30 - Eeva Rajala

Missikeisari Eino Makunen täyttää tänään 80 vuotta. Iltalehden mukaan eläke ei kuitenkaan vielä kiinnosta miestä.

- Eläkkeelle en aio jäädä. Se olisi eri asia, jos olisin toisen palveluksessa, Eino Makunen sanoo lehdelle.

Makunen törmäsi eläkeasioihin jo 15 vuotta sitten huomatessaan, että tiliotteeseen oli tullut kaksi hänelle kuulumatonta summaa. Hän oli vasta myöhemmin tajunnut, että kyseessä oli eläkerahat.

Iltalehti kertoo, että misseilystä tuli Makuselle liiketoimintaa lähes päivälleen 50 vuotta sitten, kun hän perusti ystäviensä kanssa Finnartist Oy:n. Vuosien saatossa moni asia on muuttunut, muun muassa Miss Suomi -kilpailuihin osallistuneet tytöt.

- Sinänsä mitat ovat pysyneet lähes samoissa, vartalon malli on nykyään erilainen kuin aikoinaan. Ennen kenelläkään ei ollut mitään tekojuttuja, luonnonkauneutta arvostettiin enemmän, Makunen jatkaa.

Sekin on vuosien varrella muuttunut, että Miss Suomi -kisat eivät enää ole sellainen yleisömagneetti kuin takavuosina. Makusen mukaan kisat jatkuvat niin kauan kuin lehdistö seuraa missikisoja.

- Tähän mennessä finaalilähetyksissä ei ole ollut yhtään tyhjää paikkaa...Valmistelemme jo vuoden 2012 kilpailua, tammikuun 29. päivänä valitaan jälleen uusi Miss Suomi, Makunen jatkaa.

Tämä vuosi on ollut Miss Suomi -kilpailussa ainutlaatuinen, sillä koskaan aiemmin Miss Suomi ei ole luopunut kruunustaan kesken vuoden. Piia Pakarinen luopui kruunusta näyttävästi suorassa lähetyksessä ja Sara Sieppi jatkaa Miss Suomena tammikuun loppuun saakka. 

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat