E.T.:stä piti tulla kauhuelokuva! - Lue muut paljastukset suosikkielokuvista

09.12.2011 19:29 -

Lukuisia menestyselokuvia ohjannut Steven Spielberg paljasti Entertainment Weekly -lehden haastattelussa ketkä näyttelijät olivat tähdittää hänen elokuviaan sekä käsikirjoituksiin tapahtuneita viime hetken muutoksia.

Ohjaaja Spielbergin elokuvat eivät välttämättä olisi nousseet suosikkielokuviksi, jos hän ei olisi tehnyt muutoksia näyttelijävalintoihin tai käsikirjoituksiin.

Spielbergin suosikkitieteiselokuva E.T.: The Extra Terrestial aloitti matkan kohti lopullista muotoaan kauhu-elokuvana nimeltään Night Skies. Alkuperäisideassa muukalaiset olisivat hyökänneet ja terrorisoineet maatilallista perhettä. Indiana Jones -elokuvia tähdittävän Harrison Fordin silloinen tyttöystävä kuitenkin keskusteli Spielbergin kanssa ideasta ja muutti muukalaiset yhdeksi herttaiseksi ja kaikkien tuntemaksi E.T-hahmoksi.

Ohjaajan Hook - Kapteeni Koukku -elokuvan päätähdeksi oli kaavailtu Peter Pan -hahmoa idolisoivaa Michael Jacksonia. Spielberg ja Jackson olivat elokuvan tekovaiheessa hyviä ystäviä ja laulaja pyysikin saada näytellä Peter Pania. Jackson ei kuitenkaan halunnut esittää aikuista Peter Pania ja rooli päätyikin näyttelijä Robin Williamsille.

Huippusuosittun Jurassic Park -elokuvan pääroolia ehdotettiin Harrison Fordille, mutta lopulta rooli kuitenkin meni elokuvassa nähtävälle Sam Neilille. Harrison Fordin tilalla taas Indiana Jones -elokuvissa olisi saatettu nähdä viiksistään tuttu Tom Selleck.

Tappajahai-elokuvan tekovaiheet olivat hyvin dramaattiset. Elokuvan tekeminen oli jäädä kokonaan, sillä Spielberg oli saada kyseisestä projektista potkut. Elokuvan tekeminen kesti ja maksoi tuotantoyhtiön mielestä liikaa ja projekti oltiinkin hyllyttää.

Lähde: Entertainment Weekly

Kilpailut

Uusimmat